(1)

Guide för buss nummer 14

Här kommer lite tips som kan vara bra att veta om man ska åka med buss nummer 14 i Örebro.

1. Var ute i god tid (och klä dig varmt)
Det är viktigt att tänka på att buss nummer 14 inte kör efter den tidtabell som står på informationstavlorna eller de busstidtabeller som du kan se på lanstrafiken.se. Buss nummer 14 har nämligen en alldeles egen hemlig tidtabell och den ändras hela tiden så försök inte att lista ut hur bussen går.
Om du ska ta en buss som går 08.07 Så se till att du är på busshållplatsen senast 07.55 och räkna med att du kan få stå där en halvtimma. 
När du väl sitter på bussen kan du ändå inte vara säker på att du kommer nå din destination inom den tid du hade räknat med. Dörrarna är på bussen är väldigt känsliga och går gärna sönder.


2. Undvik rusningstiden.
Mellan 8.30 - 12 är det morgonrush
Mellan 12.15 - 14.30 är det lunchrush
Mellan 15.00 - 17.30 är det eftermiddagsrush
Mellan 18.00 - 22.00 är det kvällrush
På helgkvällar är det även en rush när krogarna stänger, så mellan 00 - 03

Dessa tider är det mycket folk på bussen. Undvik att åka då.


3. Ha busskortet redo
När bussen väl stannar och du sveps in i folkmassan på 400 personer som vill in på bussen först, så har du ingen tid att så och fippla med busskortet inne i bussen. Ha det redo i handen för att stämpla medans du fortfarande rör dig inåt i bussen.


4. Håll hårt i din resekamrat
Om du skulle få för dig att åka buss tillsammans med någon är det bäst att ni håller i varandra hårt. (Använd gärna handklovar att sätta fast er med) Eftersom alla som står på busshållplatsen vill på bussen först, för att kunna lägga beslag på de dyrbara sittplatserna, så kan du räkna med att du tappar bort din resekamrat på väg in i bussen.


5. Träna uthållighet
Eftersom bussen har begränsat med sittplatser så går dessa åt snabbt. Extra snabbt om det finns ett gäng odrägliga ungdomar som sitter på en stol och använder den mittemot som ett fotstöd eller om barnvagnsmaffian bestämt sig för att åka med din buss. Så när alla väl kommit på bussen så står man som packade sardiner. Du kan glömma idén om personlig sfär eller "comfort zone". Du kommer stå och andas i någons öra samtidigt som du känner en främlings andedräkt i ditt. Denna resa kommer ta lång tid eftersom de känsliga dörrarna inte kommer vilja stängas om det står någon en meter ifrån dem. Och trots busschaufförens ihärdiga uppmaningar om att flytta sig från dörrarna så kommer pesonerna som fått platserna närmast dörren inte lära sig. Uthållighet och starkt blodtryck är viktigt. Det finns inte plats att svimma på bussen.

6. Öronproppar för känsliga människor.
På varje bussresa kan du finna detta:
1 st missnöjd treåring med fantastisk röstresurs
14 st mobilpratare som pratar vitt och brett på alla jordens språk om allt mellan himmel och jord
1 st sur tant som agerar moralpolis och säger till folk att gå bakåt i bussen och inte stå för nära dörrarna
(hon gör visserligen nytta men är inte alltid så kul att lyssna på)
7 st högljudda skolungdomar som måste ventilera vad som hänt under dagen, vem som gjort slut med vem och om man kan bli steril av influensavaccin.

Minst en gång om dagen kommer det även en hel skolklass som ska till eller från ett studiebesök. Jag tänker inte beskriva ljudnivån som blir när dessa stiger på. Har du otur hamnar du i samma buss som dem på både utresa och hemresa.

Öronproppar kan vara en idé om man är känslig för ljud.


7. Var beredd på din hållplats.
När bussen väl stannat på din hållplats (Se till att stoppknappen du använde faktiskt fungerade, testa gärna flera) så måste du kasta dig mot dörren. Busschauffören lämnar bara ett begränsat fönster av tid för dig att nå dörren genom packade-sardinmassan av folk. Om du inte hinner spelar det ingen roll hur mycket du skriker och hojtar från bakre ändan av bussen. Busschauffören kommer inte stanna igen förräns vid nästa hållplats.
(obs, tänk på att det räcker att du når nästan fram till dörren. En meter ifrån dörren så stängs den inte och du kan komma ut, utan problem.)
Ett litet tips här är att börja klämma dig genom folkmassan mot dörrarna redan vid hållplatsen innan din. Det ger dig större chanser att vara en av de lyckliga som kommer av på rätt hållplats.


TREVLIG RESA !

2009-12-02 @ 13:02:16

Postat av: Sofie

Hahaha så jävla bra skrivet! Jag skrattar ihjäl mig :D

15:07:35 den 2009-12-05


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.