(1)

Blogglust !

Jag går runt här och städar och plockar medans killarna sover middag. Tänker mycket och tar små pausar ibland och läser gamla blogginlägg och andras gamla blogginlägg. Idag är en dag när jag saknar min Sofie. Varför är du inte i närheten och kan komma hit och ta en kaffe eller 17 ? Vill prata om allt och inget. Vill snurra runt bland 100 olika samtalsämnen. Vill prata allvar och skvallra om folk. SAKNAR DIG ! kom hit kom hit kom hit...


Jag har nästan hittat alla jengaklossar nu. 54 st - utspridda bland röran i lägenheten. Misstänker att de sista tre finns i sovrummet.

Nu ska jag fylla på min kaffekopp och sedan ska jag ta tag i hallen. Mest jackor och mössor och vantar och väskor. Så det borde gå fort.

Misstänker att jag kommer blogga mer idag. Kanske fortsätta på min bloggutmaning :)Bjuder på bilder från arkivet för att jag just nu saknar dig:
2011-12-18 @ 14:02:58

(1)

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i verkligheten efter en vecka med skolarbete som inte var av denna värld ! Jag hoppas att allt jag skrivit den här veckan har blivit godkänt för några fler omtentor vill jag inte göra!

Idag ska det julpyntas och mysas med min man som för exakt två år sedan blev min äkta make :)Jag älskar dig ! <3

2011-12-18 @ 11:41:42

(0)

J som i Julklappar

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Nu fortsätter jag min bloggutmaning med ett snabbt inlägg om J som i Julklappar.

Jag älskar att ge bort julklappar. Tycker bäst om när jag kan skämma bort mina nära och kära med många paket eller för att göra logistiken enklare: Ett paket med massa grejor i. Jag vill gärna ha julstrumpor framme och det är ett minne som jag även tänker ge Theodor att få vakna på julaftons morgon och se vad tomten lämnat i strumpan under natten.

Ett år gjorde jag samma sak åt min mamma. Köpte lite smågrejor som jag slog in. Tillverkade en julstrumpa av julklappspapper. Smög hem till henne mitt i natten och petade in den genom brevinkastet så att den hängde där när hon vaknade på morgonen... :D Eller nej vänta nu, mamma, du läser ju min blogg. Jag menar givetvis att det var tomten som gjorde det. Inte jag...*visslar oskyldigt*

I år tryter ekonomin dock så i år blir det mycket hemmapysslat och inte så många paket :( Men förhoppningsvis nästa år :)

Nu är det dags att se till maten på spisen...det börjar lukta gott. :)

2011-12-10 @ 21:21:29

(0)

Förbannad

Jag kan inte hjälpa det. Min svärfar gör mig förbannad. Hur mycket hatar man sina barn om det inte räcker att stöta bort dem när de bor i australien utan man är tvungen att ringa till familjen i Sverige och snacka skit till dem också så att de förhoppningsvis stöter bort honom också.

Birger. Du är sjuk och förtjänar inget gott !

2011-12-09 @ 12:24:54

(0)

Bröllopsfest

Jag tittar på fab5 och i det här avsnittet har de piffat upp en snubbe som skulle ha en bröllopsmottagning 6 månader efter att han gifte sig. Deras bröllop var som vårt, snabbt och med få bröllopsgäster. Nu bestämde de sig för att ha festen med alla vänner och mer släkt. Jag blir så inspirerad och vill så gärna göra samma sak.

Jag älskade vårt bröllop. Litet, intimt, utomhus. Men samtidigt så drömmer jag om att få ha en stor fest för att fira vår kärlek. Få bjuda in alla vänner och bjuda på god mat, levande musik och tjusig tårta. Jag vill planera och organisera. Botanisera i en blomsteraffär för att bestämma vilka blommor som ska stå på borden. Jag vill planera dukning och ha möten med cateringfirmor för att bestämma mat. Jag vill prata med en konditor för att få se fina bröllopstårtor och jag vill boka ett band som kan spela hela kvällen. Jag vill göra små goodiebags som gästerna får. Jag vill skaffa något symboliskt smycke som jag och David kan ge varandra (ringarna har vi ju redan). Jag vill klä mig fint och fixa mitt hår och få se alla vänner finklädda. Jag vill hålla tal och tacka alla som finns där för oss och som hjälper och stöttar oss i vårt liv. Jag vill dansa och släppa loss och ta massa foton och få ett sånt där fantastiskt minne.

Detta skulle givetvis kosta ungefär 10 årslöner eller så. Men kanske någongång i framtiden att vi kan få till det här.

*drömmer*


2011-12-04 @ 10:53:09

(1)

sjukvården förnekar sig inte

Såg nyss på uppdrag granskning på svtplay. Om att spricka hela vägen när man föder barn. Om hur dåligt bemötta nyblivna mammor med denna skada har blivit. Jag blir så frustrerad!

3000 kvinnor om året råkar ut för denna typ av förlossningsskada i sverige!! (det berättar de minsann inte på några föräldrautbildningar)

Jag är en av de 3000 och jag kan inte klaga på hur de sydde ihop mig. Jag har nästan inga känningar av det längre. Jag kan egentligen inte heller klaga på informationen jag fick (även om jag gärna hade sett att en läkare eller min förlossnings-BM kunde kommit in och pratat med mig när jag ändå var på BB i några dagar. Så att jag hade kunnat få ställa lite frågor och få det förklarat.) Jag är bra på att söka info själv och fick träffa en trevlig sjukgymnast som mest la vikten vid att inte lyfta tungt och se till att jag inte blir hård i magen. Fick även ett A4 med lite info som jag snabbt tappade bort när vi kom hem.

Jag tror inte att min skada hade kunnat undvikas då Theodor kom ut med sugklocka + yttre press och hade en hand framför ansiktet. Dessutom var han stor och jag var så trött att jag inte orkade krysta. Jag kände inte mina krystvärkar på slutet, BM och undersköterskan kunde inte heller avgöra när jag hade en värk då magen var stenhård nonstop. Värkstorm kanske ?

Men när jag hör hur representanter från socialstyrelsen bortförklarar bristen på nationella riktlinjer trots att barnmorskor efterfrågar det och jag hör hur svikna de drabbade kvinnorna känner sig så blir jag dels förbannad och dels väcker det mycket känslor i mig. Jag har läkt, men det hade kunnat gå precis hur illa som helst.


Åhh, frustration !

2011-12-03 @ 09:51:53

(3)

nu blev jag ledsen

Jag visste att jag inte skulle klara kognitionstentan. Jag förstod det när jag kontrolläste den för ju mer jag läste frågorna i tentan desto mer förvirrad blev jag. Men eftersom jag inte hade tid att skriva om hela tentan på två timmar och eftersom jag inte visste om jag skulle klara den även om jag ändrade på allting så chansade jag och skickade in den ändå.

Feedbacken jag fick var hemsk. Inte något var bra. Allt var rörigt och min logik brast överallt. Egentligen var det bara ett mål jag inte uppfyllde men det betyder ju att jag måste skriva om och klara alla mål igen och det tror jag inte att jag kan. Just nu vill jag bara gråta. Jag känner att jag svikit mig själv. Att jag är ett misslyckande och att jag är värdelös. Jag binder upp mitt egna värde i mina prestationer och eftersom jag uppenbarligen inte fattar någonting så är jag ingenting.

Theodor sover, David sover. Solen har redan gått ner och jag mår skit. Behöver någon som peppar mig. Men det finns ingen. Just nu är jag riktigt riktigt ledsen och arg på mig själv för att jag inte kan. För att jag är dum i huvudet och inte förstår. 

Jag mår illa :(

2011-12-01 @ 13:52:42

(0)

I som i Intressen

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Mitt nionde inlägg blir I som i Intressen. Jag är en person med ganska många intressen faktiskt och här kommer en lista över dem:

* Läsa böcker, gärna deckare. Camilla Läckberg är en av mina favoritförfattare. Millenniumtrilogin av Stieg Larsson är också en favorit. Jag tycker även om känslosamma böcker som är skriva med mycket hjärta så som niceville och ciderhusreglerna. Historiska böcker är också en favorit. Jag har dock aldrig klarat att läsa hela sagan om ringen. Jag vet att det är en klassiker men gu-huud vad tråkig den är !

* Dans. Jag älskar att dansa! Alla former av dans. Jag tycker även om att titta på dans. På tv, på riktigt, i mitt huvud. Jag saknar att dansa så mycket så man ibland kan tro att jag förlorat en nära vän!

* Historia. Det är facinerande att tänka på hur människor levde för längesedan. Jag är särskillt intresserad av lokalhistoria. När jag går runt i staden jag bor känner jag en märklig samhörighet med personerna som levde där för många hundra år sedan. Jag är också helt frälst i ruiner. Borg, slotts, kyrko eller husruiner. Alla gör de historia levande för mig. Det är också anledningen till att jag tycker om medeltidsmarknader. Särskillt om jag dessutom får klä mig tidsenligt :)

* Sjukdomar och skador. Jag sitter gärna och tittar på olika sjukhusprogram på tv. Hade jag inte varit så jäkla nålrädd och skoltrött hade jag kanske utbildat mig till ambulanssjukvårdare eller kirurg. ;) Jag tycker dessutom om att få prata med en person med någon form av funktionsnedsättning och få ta del av deras perspektiv.

* Att hjälpa människor. Jag mår bra när jag får vara ett stöd för andra. Kanske därför jag valde den utbildningen som jag gjorde.

* Extremt väder. Jag drömmer om att få se en tornado i verkligheten. Jag älskar stormar och blir het exalterad när det kommer ett rejält åskväder ! I en snöstorm tar jag gärna en promenad :)

* Skogspromenader. Det läker min själ och tar bort min stress. Tillbringar gärna en hel dag ute i skogen. 

* Andar och "spöken". Ja jag tror på övernaturliga saker. Jag har mina anledningar :)

* Att lära mig nya saker. Om jag är ute och går och ser någon form av info-tavla så måste jag stanna och läsa. Jag loggar in lite info om många saker och anser mig därför vara ganska allmänbildad.

* Min son. Som alla andra mammor är jag mycket intresserad av mitt barn och hans framsteg. Pratar gärna med andra mammor om deras barn också och finner det uppriktigt intressant. Jag tycker också att det är jätteintressant att titta på tv-program så som Supernanny.

* Desperate housewives och Grays anatomy. Min tv-rutin. Jag har följt desperate housewives sedan starten och tänker följa den till slutet! Grays har jag fastnat för nu de sista säsongerna och efter kanal 5:s säsongsavslutning igår så är jag galet frustrerad :P


Och det var det jag kom på för tillfället :)

2011-12-01 @ 12:46:25

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.