(0)

Bitter igen

Idag är jag sådär bitter igen. Jag är sur. Jag är grinig. Jag vill att förlossningen ska starta.

Jag orkar inte längre förklara för folk vad jag är rädd för. Det handlar inte om tiden jag är gravid. Det handlar ju om helt andra saker. Men eftersom alla andra känner mig bättre än vad jag känner mig själv så ska alla andra förklara för mig hur jag kommer att känna och min ork att försvara mig har tagit slut. Imorrn ska jag träffa mitt fikagäng men jag är inte helt sugen faktiskt. Jag vet att jag kommer vara så avundsjuk på att de alla fått sina bebisar, men inte jag. Dessvärre kommer jag säkert få höra massa "tips" och jag i mitt bittra stadium kommer tolka dessa som "lilla gumman, vi som vet så mycket mer än dig vet preciiiiis hur du kommer att reagera ser du". Vilket ju givetvis är strunt, men jag är en som sagt en bitter människa just nu. En bitter människa med ologiska tankar om att jag aldrig kommer få någon bebis.

Jag hatar att sitta fast i limbon mellan att inte vilja träffa någon förräns bebisen har tittat ut, och att ha ett behov av att fylla på min sociala bägare om man säger så. Jag behöver få höra vad som händer utanför dessa väggar, behöver få en dos av liv igen. Träffa någon annan än min irriterande BM. Men redan i eftermiddag får jag förhoppningsvis en dos av detta då Sofie kommer hit för en fika.

Nu ska jag fortsätta äta frukost och sedan blir det till att vara lite duktig en stund.

2011-01-25 @ 10:12:27

(0)

Ready to pop

För mina få men trogna bloggläsare kommer det en liten bild på hur jag ser ut just idag :

2011-01-24 @ 00:03:42

(2)

Att gå emot sina känslor

Mina känslor säger till mig att jag vill isolera mig. Gömma mig under en filt med min bitterhet och ledsamhet och oförmåga att hantera mina känslor. Men förnuftet säger att det kan ta ytterligare två veckor innan vi får barn och det är lika bra att fortsätta umgås med folk. Att bita ihop och försöka inte ta åt sig av de "lustiga" kommentarerna. Att inse att de "glada tillropen" är från folk som inte egentligen känner mig. Som menar väl.

Så jag antar att jag är tillbaka i den sociala världen igen. Lite tystare, lite ledsnare, mycket ensammare och det var väl där skon klämde. Jävla sociala behov.

Fika i veckan någon ?

2011-01-23 @ 13:56:05

(0)

I väntans tider

Ledsen, rädd, frustrerad, rastlös, ångest, uttråkad, oförstådd.

2011-01-22 @ 15:55:33

(0)

Ett sånt där roligt telefonsamtal

Efter varje gång vi lämnat in en ansökan till socialen så får jag ett telefonsamtal från vår handläggare där något är oklart och måste kompletteras. Det spelar ingen roll HUR mycket vi fyller i och skriver och förklarar och är övertydliga. Det är alltid något mer som vi skulle ha fattat att vi skulle skickat med/kompletterat med. Så även den här gången.

Den här gången handlade det om att jag inte får csn längre utan väntar på besked från FK om hur mycket jag kommer få i mammapenning. Det skojiga är att socialen inte kan betala ut något innan de vet hur mycket jag kommer få. Och vi vet ju alla att FK är riktigt snabba med detta... inte ! Tydligen hade min handläggare ringt FK för att fråga hur mycket som skulle betalas ut till mig, men FK kunde inte ge något svar på detta. Så min handläggare tyckte att David skulle skaffa ett kontoutdrag för kommande betalningar från mitt konto på måndag och skicka in till socialen så att hon skulle kunna göra en beräkning och betala ut pengar till oss.

Jag kan se ganska många problem här...

1. Det är inte säkert att det finns några kommande betalningar på måndag eftersom FK tar allt från några dagar till några månader på sig att bearbeta de papper man skickar in.

2. David kan inte få ett kontoutdrag från mitt konto från banken eftersom han inte har fullmakt på mitt konto!

3. David kan inte heller skriva ut något kontoutdrag från min internetbank eftersom vi inte har någon skrivare.

4. David kanske mycket väl befinner sig på förlossningen tillsammans med mig på måndag och då ska han minsann inte ge sig iväg till en dator med skrivare utrustad med min bankdosa och skrivna instruktioner för hur man använder den för att se om det kanske möjligtvis finns något besked där om hur mycket/lite pengar jag kommer få från FK så att han kan skriva ut detta och gå med detta till socialen.

Visst älskar man hur allt är så lätt och inte krångligt när det gäller att få pengar från socialen ?!

Nåja, efter lite dividerande om vad som skulle bli enklast kom min handläggare på att HON kunde ju ringa till FK på måndag och fråga om det fanns någon uppgift på hur mycket pengar jag skulle få, och göra en beräkning på det och sedan kunde vi lämna in kontoutdrag så fort vi kunde bara för att bekräfta att vi fått den summan som hon fått från FK.

Det låter väl mycket enklare ?

Hon trodde allt att vi skulle hinna få pengar innan hyran ska dras. Men däremot hinner vi nog inte få pengar innan den 28:e då mina andra räkningar ska dras. awesome.

2011-01-21 @ 12:28:54

(0)

Alltid roar man någon.

David sitter och fnissar åt mig flera gånger om dagen nuförtiden. Inte så mycket åt mig kanske, men åt det jag säger. Mina torra, vassa, sarkastiska och irriterade kommentarer om allt runt omkring mig (och kanske särskillt vårdpersonalen jag träffar) är tydligen väldigt roande. Det är helt ok. Jag tycker om att jag kan underhålla min man :)

2011-01-20 @ 12:21:30

(2)

Hej, jag är en surpuppa !

Jag har dåligt samvete för att jag är så jävla grinig hela tiden ! Jag är verkligen riktigt sur. Vill helst inte prata med någon, men kan inte låta bli att vara online på facebook. Jag känner mig irriterad på alla jag ser. Alla utom David. Jag är inte ett dugg sur på honom. Det är skönt.

Jag önskar att bebis kunde sätta igång och klättra ut nu (RÄTT VÄG ! Inte genom huden som den verkar hålla på med för tillfället !) Så att mina elaka bitch-hormoner kan lägga sig och jag kan bli en glad Maria igen. Det tar så mycket energi att gå runt och tjura hela tiden.

:(

2011-01-18 @ 18:48:43

(1)

16 januari 2011

Idag har jag beräknat födelsedatum. Spännande. Kom igen nu bebisen.

Kom ut kom ut kom ut kom ut kom ut kom ut kom ut kom ut kom ut...

*kikar ner på magen*

Nähäpp, inte en enda värk... :(

2011-01-16 @ 01:04:34

(0)

Min första lediga dag på länge

Jag sitter här och vet inte vad jag ska göra. Kollar på tv i min pyjamas men är jäkligt sugen på att ta en promenad. Kanske handla lite mat och laga till, städa lite här hemma, slänga i en maskin tvätt ?! Möjligheterna är oändliga. Men istället sitter jag här och gör ingenting. Hå hå ja ja...

2011-01-15 @ 13:30:15

(1)

En dag då livet gjorde en kraftig sväng

Man tycker ju ofta att livet liksom rullar på, det slingrar sig fram och ibland är det upp och ibland är det ner men nästan alltid ser man en bit framåt på vägen. Idag var en sådan dag när jag insåg att livet gjorde en skarp kurva. Jag har inte riktigt tänkt på det för jag har mest fokuserat på det faktum att jag snart ska ha barn (vilket kommer bli en ännu kraftigare kurva) men idag slutade jag i min klass. Den klass som jag delat verklighet med i 1½ år. I tre hela terminer. Tentaångest, grupparbeten, föreläsningar... Från nu går jag inte längre med dem. Det känns faktiskt inte alls så bra. :/ Det är en skön känsla att slippa ställa klockan för att jag ska upp till skolan, men det är en konstig och sorglig känsla att jag inte längre kommer att jobba tillsammans med dem jag lärt känna. Särskillt Kristina som jag funkat så bra ihop med. Jag kommer inte samåka något mer med Lotta. Jag kommer inte heller behöva sucka över andra klasskamrater som jag av olika anledningar stört mig på ;P

Nej, idag gjorde livet en kraftig sväng och jag var nog inte riktigt beredd. Jag kommer sakna dem...

2011-01-14 @ 18:23:13

(0)

En släng av morgonkärlek

Jag älskar älskar älskar min man <3 En galen uppslukande kaosartad kärlek... Han är så fin, och så bäst. Han får mig att må så bra. Han är mitt beroende.

2011-01-10 @ 06:51:32

(0)

Tentor och mystiska kommentarer

Nu har jag gjort sista tentan för terminen. Känns skönt att ha den avklarad. Nu är det två små hygienlabbar, en obligatorisk föreläsning och ett seminarie kvar. Inte mycket alls. Men nu i helgen ska jag bara ta det luuungt. (På stränga order från... ja, alla egentligen)

Mitt senaste inlägg fick en kommentar som förbryllade mig ;) Mr C ? Jag får associationer till en person från mitt förflutna men trodde inte han hade koll på mig eller skulle bry sig om att lämna en kommentar i min blogg ? Spännande. Jag är för nyfiken för mitt eget bästa... :P

2011-01-07 @ 16:34:25

(2)

3 januari 2011

2003 - vi blev ihop, David flyttade in hos mig och mamma.
2004 - vi flyttade ihop på riktigt, förlovade oss
2005 - vi flyttade till större lägenhet och daniel bodde hos oss, mycket fest.
2006 - suddigt, antagligen massa fester ;)
2007 - vi åkte till australien
2008 - vi kom hem från australien och startade ett nytt liv
2009 - vi flyttade till Örebro, gifte oss
2010 - vi blev gravida

8 år av totalt kaos ;)
8 år av total kärlek <3
David, I love you with all my heart !

2011-01-03 @ 22:58:35

(0)

misääääär

Vaaaaaaarför klippte jag av mig håret ? Varför varför varför ? Jag vill ha mitt långa hår tillbaka. Ja det var slitet, ja det var risigt, ja det var sönderfärgat, men det var JAG !

Väx håret, väx... växväxväx.2011-01-03 @ 12:30:59

(0)

Borta bra men hemma bäst

Vi är tillbaka i Örebro. Sjuka som attan.

Jag har så mycket skolarbete jag ligger efter med. Det fanns en hel del folk i thn som jag skulle velat träffa. Jag har en hel del saker här hemma att pilla med innan bebis kommer.

Stressen gör att jag får ont i magen.

Jag vill dock säga att jag uppskattar all hjälp och omtanke jag fått från min älskade älskade mamma. <3 Du är bäst ! Förlåt att jag är så ilsken.

Och medans jag ändå är inne på det ämnet kan jag passa på att varna folk om att min stubin numera är så kort att den är mer eller mindre obefintlig. Så jag ber om ursäkt i förväg för eventuella otrevligheter jag kommer vräka ur mig de närmsta veckorna.

2011-01-02 @ 16:57:02

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.