(0)

Grattis till 26-åringen.

Min födelsedag. 31 mars. Jag är alltid lite förväntansfull inför min födelsedag. Det är liksom kul att fylla år. Jag antar dock att jag inte kommer tycka att det är lika kul om några år. Men jag ser inte ålder som något dåligt. För varje år som går blir jag lite smartare, får lite mer erfarenhet. Jag ser fram emot att se vad detta året kommer erbjuda.

För övrigt är det svinigt kallt idag :( Det gillar vi inte. Men snart ska jag slänga in en kyckling i ugnen så att den är klar när david kommer hem och ikväll blir det bio. Woop woop.

2010-03-31 @ 14:38:43

(0)

Avatar... igen :D

Har bokat biobiljetter... på onsdag ska vi gå och se avatar. i 3D !!! awesomeness !!!

2010-03-26 @ 19:23:11

(1)

Hjälp mig att vinna

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=vmcwRVwlWMm0FxGje5dqbnXp#bikiniGallery

Jag är med i en tävling på nelly.com. Jag har designat en bikini. Snälla gå in på länken och gå längs ner på sidan och ge mig fem stjärnor så kan du hjälpa mig att vinna.

snälla snälla snälla snälla ! :D

2010-03-26 @ 13:36:31

(0)

bra tänkt!

Från och med den första april ska Örebros stadsbussar få ett nytt linjenät. Det ska enligt länstrafiken och kommunens kollektivplanerare bli tätare turer och fler bussnummer. Det ska bli lättare för folk att kunna ta bussen. Det låter väl fantastiskt bra?

Sen visar det sig att de inte tänkt till det där extra varvet som man ska göra innan men bestämmer något. De har tagit bort den så kallade samtrafiken på nätterna. Som det är nu så går sista turen på de flesta linjer 02.20. Krogarna i stan stänger 02.00 så det är lämpligt att då ta sista bussen hem. Men från och med första april blir det till att gå tidigare då det inte finns någon buss som går så sent. Ingen natt-trafik som det finns idag. Lyckat !
Hur har de tänkt ?

Man får väl gå från krogen tidigare tycker kommunsnubben som också säger att nu går det inte att ändra på. Nu är alla linjer bestämda och det är tydligen skrivet i sten ?

För min del spelar det ingen roll. Vi går aldrig på krogen. Men jag tycker synd om de drabbade. Det verkar ju som att kommunen verkligen inte tänker längre än näsan räcker. HAHAHA.

Läs mer på Nerikes Allehanda.se
http://na.se/nyheter/2.2503/1.771744-stark-reaktion-mot-fredrikssons-uttalande

2010-03-24 @ 15:57:28

(1)

Ansiktslyftning

Inte för mig, men för bloggen.. :) Fantastiska Sofie som hjälpt mig att fixa min nya snygga header och i princip all annan design här :)

I like it alot !

2010-03-22 @ 18:29:30

(0)

Turn your frown upside down.

Jag var nyss och handlade. Den korta promenaden till affären var extremt deprimerande och jag tänke att om jag hade persienner hemma så skulle jag dra ner allihop för att slippa se skiten utanför fönstret. Slask, snöblandad jävla nederbörd, kall vind och grått och mulet och skit...

Men så kom jag innanför dörren och möttes av ett par främmande skor i hallen. Det var bästaste Yohanna som hade tittat in på en snabbvisit. Hon var i krokarna för att köpa ett bord och passade på att titta upp för en kram och ett hej. :D Tyvärr kunde hon inte stanna eftersom hon hade en person med sig som satt och väntade i bilen, men det är ok. Hon kommer tillbaka snart igen. Jag längtar ! Nu känns dagen mycket bättre :)

2010-03-21 @ 13:50:01

(0)

Be inspired

Alla har typ slutat blogga. Nästan alla bloggar jag läser (visserligen inte så många) har antingen lagt ner eller tagit oförklarliga uppehåll... Jag antar att det saknas inspiration. Jag har de senaste dagarna egentligen haft jättemånga saker som jag skulle vilja skriva om. Men det har inte funnits tid riktigt att sätta mig. Och när jag väl hade tid så var det mycket att det skulle ha blivit världens längsta blogginlägg och det orkade jag inte skriva så jag struntade i allt. Det som var viktigt lär dyka upp igen och då kan jag skriva om det.

Jag tittade igenom mina arkiverade inlägg. Det första inlägg jag skrev publicerade jag faktiskt inte. Jag var bitter. Jag ville bara skriva. Sedan tog det ytterligare 4 månader innan jag skrev igen och började skriva mer regelbundet.

"Jag är så förbannat trött, så ful, så jävla arg.
Nej, inte arg, irriterad. Jag är så jävla irriterad.
På allt men mest på mig själv och det gör mig iskall.
Jag har varit arg så länge nu. En cementerad grå massa som gör mig stel.
Som får mig att vilja dricka för mycket vin och glömma allt som är fult."

-ur boken "Bitterfittan" av Maria Svedal

Så kände jag då. Så känner jag inte längre. Jag var i en period av stort bekräftelsebehov. Jag hamnar fortfarande i sådana perioder men nu är jag bättre på att trycka bort dem. Jag vill fortfarande bli älskad, sedd, uppmärksammad. Jag behöver få mitt ego klappat och bli bekräftad som människa. Men jag inser att det sällan blir så. Det är tråkigt, men folk är egoister. Inklusive jag själv.

Paradoxen i allt mitt svamlande här är dock:

Jag tycker att jag får för lite bekräftelse > När folk försöker klappa mitt ego litar jag inte på dem > Jag tycker att jag får för lite bekräftelse > När folk försöker... och så fortsätter det, runt runt. Tills jag inser att det är MIG det är fel på.

Det du ger får du tillbaka. Jag ska nog bli bättre på att bekräfta. Men ibland är det läskigt.

Men jag gör ett tamt försök här utan att nämna namn:

Till alla er som funnits vid min sida både i tuffa stunder såväl som i bra. Till alla som är säkra på att jag kallar er mina vänner. Jag älskar er. Jag uppskattar er. :)

2010-03-20 @ 15:48:06

(1)

klump i halsen

Jag har en klump i halsen och jag vet inte varför

2010-03-16 @ 17:00:20

(0)

Mad hairday

Jag tänker inte säga att jag har en bad hairday, för det har jag inte. Men snarare en mad hairday. Mitt hår har en förmåga att skapa nya spännande frisyrer varje dag. Längden är densamma som igår, men jag KAN INTE få håret att falla på samma sätt. Tvättade och blåste håret igår, blötte och blåste det idag. Inte samma frisyr.

Mycket spännande.

För övrigt känns det som om mitt hår börjar bli tjockt igen. We like !

Nu drar jag strax till Trollhättan. See ya !

2010-03-10 @ 10:29:44

(0)

mardröm

Jag drömde en så lång mardröm i natt. Helt sjukt. Den måste ha pågått typ hela natten...

Drömmen började med att David hade lagt sig och jag satt och kollade på tv. Då knackade det på dörren och jag gick för att öppna utan att kolla i kikhålet av någon anledning.
Utanför dörren stod tre killar i 20 års åldern som inte såg ett dugg snälla ut. De förklarade att de flyttat in i lägenheten mittemot. De lät mig inte stänga dörren igen, så jag sprang in mot sovrummet och ropade på David för att få honom att vakna. Killarna sprang efter mig och försökte få tag på mig innan jag hunnit väcka Davd, fast det lyckades de inte med. David flög upp ur sängen och ett litet slagsmål bröt ut som vi vann och vi lyckades få ut dem ur lägenheten.

Dagen därpå fick vi besök av Ek, Yohanna och 5 hundar. (Yohannas hund var en av dem och sen tror jag att vi ägde två av dem och två som vi bara passade...) På kvällen hör vi hur någon knackar på dörren igen och sedan är det någon som bara sliter bort den! In kommer de här tre killarna igen och jag kastar in Yohanna i klädkammaren med min mobil och säger att hon måste ringa polisen!
Men på väg ut från klädkammaren blir jag upptäckt av en av killarna och både jag och Yohanna blir utsläpade i köket och misshandlade. Sedan följer i drömmen ett stort och långt slagsmål som tar plats i hela lägenheten. Fönster blir krossade, stolar används som tillhyggen o.s.v.
Under slagsmålet/misshandeln tänker jag på att jag måste se till att hundarna inte springer ut och att jag skäms så inför Ek och särskillt Yohanna för att jag satt dem i den här situationen (trots att det inte var jag som startade bråk) Till slut tog bråket slut. Killarna gav sig och försvann in i sin lägenhet igen men sa till oss att vi skulle vara tvunga att flytta eftersom de inte ville ha oss där.
Om vi inte flyttade skulle de bara fortsätta bråka med oss. På något sätt hade det här stora slagsmålet inte väckt någon uppmärksamhet och jag insåg att vi stod helt själva, så jag sprang ut för att hitta hjälp.
Helst en polis men annars någon granne som kunde vara behjälplig. Jag sprang runt i området och hamnade till slut inne i stan. Till slut ser jag en polisbil som jag lyckas stoppa men det enda polisen säger är att om det händer igen ska vi ringa dem.

Efter detta kan jag inte med klarhet minnas vad som hände. Något om att vi skulle försöka bli vänner med killarna, men det gick inte så bra eller något. Det är lite luddigt...

Någon som har lust att tolka den drömmen åt mig, för den var mycket obehaglig. Och mycket detaljerad, jag blev nästan lite förvånad när jag klev upp ur sängen och fönstrena inte var trasiga ? Jag sitter fortfarande med en lätt panik över att jag sett min man och mina vänner bli rejält misshandlade. Även om jag med förnuftet kan säga att jag vet att det bara var en dröm. 

2010-03-08 @ 11:03:00

(0)

A night at the tv

Ikväll blir det lungt och fint för min del. Ska bädda ner mig i vardagsrummet och kolla på tv. Ikväll blir det lite egentid för det gifta paret ;)

David sitter framför datorn med några öl efter en hård arbetsvecka. Lyssnar på låtar på youtube. Sitter i sin egna lilla värld.

Snart ska jag pussa lite på honom innan jag drar mig tillbaka till vardagsrummet och myser med täcke och kuddar framför tv:n.

Imorrn tänkte jag gå upp tidigt. Dona lite här hemma. Fixa god frukost och dra med mig maken på långpromenad. Vi får väl se hur väl min plan faller ut. :)

2010-03-05 @ 20:33:09

(1)

Dagens uppdatering

Dagens duktigaste: Jag har storstädat. Vädrat, dammsugit, diskat, plockat

Dagens snyggaste: Jag har bytt plats på hurtsen i köket och bokhyllan i gästrummet. Nu behöver jag bara hitta en annan plats att hänga upp brickorna.

Dagens jobbigaste: Dammsugningen. Jag är nog sämst på att dammsuga. Det är lite akrobatvarning över mig när jag gör det...

Dagens äckligaste: Jag tömde dammsugarpåsen. Den började bli väldigt full och jag har inte orkat skaffa nya. Får jag inte astma efter det damm-molnet jag stod i så får jag nog aldrig det. 

Dagens saknar: David. Jag är en sån fjant. Jag kan inte hjälpa att sakna honom när han inte är här

Dagens skönaste: Tvärdraget. Har vädrat ut lägenheten och nu är det så svalt och skönt och friskt här inne!

Dagens pratstund: Madde på msn. Det var längesedan vi pratade nu :)

Dagens roligaste: Att celise blev helt spontant livrädd för mig och sprang in under soffan när jag kom ut från köket

Dagens härnäst: Jag ska handla och sedan laga lite mat till klasskamraterna som kommer på middag :)

tillägg efter att jag handlat: Dagens jag borde ha tänkt till: Det är INTE vår ute än. (även om det känns så på vår balkong) En tunn kavaj och inga vantar är inte dugliga ytterkläder även om man bara ska gå en kort bit till affären.

2010-03-04 @ 14:23:44

(0)

Som ett brev på posten.

Fick beslutet från socialen idag. Vi får pengar den här månaden också. Skönt. Men säg den lycka som varar. I brevet fanns även denna text:

"Ni har för stor lägenhet och för dyr hyra. Godtagbar hyra för 2 personer är 4100:- för 2 rum och kök. Ni får 4 månaders rådrum till att byta till en mindre lägenhet Från och med 100701 kommer vi att medräkna en hyra på 4100 även om ni väljer att inte byta till en billigare lägenhet."

Tack för den socialen...


Helt plötsligt är altså vår lägenhet för stor och dyr, men inte när vi sökte om pengar från första början, trots att vi bor i samma lägenhet nu som vi gjorde då. Och jag kikade på öbos hemsida på hur det ser ut med billigare mindre lägenheter. Även om jag vill flytta så lär det bli väldigt svårt då jag inte har de kö-poäng som behövs.

Nej FUCK YOU socialen. Vi bor kvar. Ge oss mindre pengar då. Vi kan leva på kärlek och luft.

Måtte David hitta ett jobb snart...

2010-03-03 @ 17:47:43

(0)

badrumskräck

Jag skulle fixa till mina ögonbryn. Kusinen noppade dem åt mig när hon var här men jag skulle bara ta ett och annat random hårstrå som ploppat upp sen dess. Insåg att det skulle var nyttigt att klippa den lite också då jag i regel har ganska buskiga ögonbryn. Så sagt och gjort, jag plockade fram kammen och kammade ner ögonbrynen (oroa er inte, jag har lärt mig tekniken av en utbildad sminkös) Så fick jag något i ögat. Ojdå, tänkte jag. Ett katthår. Tänk att katternas hår finns överallt. Så jag tog tag i det för att plocka bort det och döm om min förvåning när det satt fast ?! Jag hade altså ett 4 cm långt, vitt (!) hårstrå som växte ur mitt ögonbryn !!!

FASA ! Jag håller inte bara på att bli gråhårig. Jag håller även på att bli en gubbe. Nu ska jag gråta en stund över detta hemska faktum innan jag åker till skolan. ;)

2010-03-03 @ 10:33:42

(1)

at the moment

Hungrig som en galning, men har nyss ätit lite bacon och lök. Jag får ransonera den mat jag har kvar. Hoppas att magen tystnar om jag ger den kaffe. 

Minus 35 kr på kontot och jag behöver köpa ett vhs-band till skolan imorrn. Jag måste nog ringa mamma.

Insåg igår att jag för en gångs skull verkar vara den som står när alla andra rasar omkring mig. Jag mår bra, jag är stark och försöker hålla upp de runt mig. Tanken gör mig lite rädd. Jag vet inte om jag klarar ansvaret. Men vi ser hur det går. Jag kan inte mer än försöka, göra mitt bästa, och lyssna när folk behöver prata.

coffee coffee coffee coffee coffee coffee coffee coffe coffee....

2010-03-02 @ 13:33:11

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.