(1)

Om att kasta sten i glashus

Jag förstår mig inte riktigt på vissa människor. Men jag tror att min vän har rätt när hon använder ordet storhetsvansinne. ;)

Enligt svenska akademiens ordbok:

Storhetsvansinne-
om sjukdomsbild där vanföreställningar i form av storhetsidéer (ofta i kombination med förföljelseidéer o. maktbegär) dominerar, megalomani; äv. allmännare, med förbleknad bet.

Storhetsidé-
psykiatrisk symtombild innebärande överdriven l. falsk föreställning om det egna jagets storhet o. betydelse; äv. (i icke psykiatriskt fackspr.) allmännare, med försvagad bet., särsk.: idé l. plan på att (på visst område) vilja bli högt uppsatt l. framstående;

Ja, men det låter ju ganska korrekt i det här fallet.

Och jag undrar fortfarande vad hon trodde att hon skulle få för reaktion?

2010-05-31 @ 19:31:21

(0)

Att sätta sig till doms över andra.

Bloggvärlden är en lustig liten sfär. Alla som bloggar hävdar rätten att få skriva om vad de vill, att det minsann är deras blogg, och om ingen annan gillar vad de skriver så behöver de inte läsa. Men så i nästa vända så kommer det massa blogginlägg som riktas mot andras bloggar och om hur trist det är att läsa vad de skriver o.s.v.
Jag finner det här fenomenet lustigt. Jag har ju själv suckat ibland när jag läst andras bloggar. Tänkt att personen i fråga verkar väldigt insnöad på en viss sak, eller ett specifikt fenomen. Men sedan intalar jag mig själv att det ju faktiskt ÄR deras blogg och att de skriver om vad som intresserar dem. Det är inte min sak att döma andra bara för att deras bloggar inte tar upp ett ämne som intresserar mig för tillfället.

Det finns så många bloggar som handlar om så många saker. Gravidbloggar, Modebloggar, Dietbloggar, Poesibloggar, Skvallerbloggar och många många fler. Jag är t.e.x inte så intresserad av att läsa modebloggar, så jag skiter i dem. Under tiden som jag höll på med LCHF var jag tacksam för att det fanns bloggar som handlade om just det så att jag kunde få lite inspiration. För en person som är gravid är det ju bra att det finns bloggar som bara handlar om det, så att man kan läsa om någon som sitter i samma sits eller så.

Jag tycker att bloggare över lag kanske borde ta sig en rejäl titt i spegeln och granska både sig själv och sin bloggs innehåll innan de tar och sätter sig till doms över andra genom vassa blogginlägg. Jag är ingen ängel själv, jag stör mig också på vissa bloggar. Men jag låter (oftast) bli att läsa och gör ingen stor grej av det. Och vill du som bloggare skriva listor eller blogginlägg om vad du stör dig på hos andra bloggar så ÄR det din rätt att göra det. Men se till så att du inte kastar sten i glashus, för det är så lätt hänt när man inte är uppmärksam ;)

2010-05-31 @ 08:21:17

(0)

Men slopa melodifestivalen någon gång !

Läste på rubrikerna att Sverige inte kom med till finalen. Men surprise surprise. Ingen gillar sverige, ok ? Varför lägger vi inte bara ner det här skämtet nu? För 15 år sedan när det inte var en jävla massa deltävlingar och en jury i varje landskap/län röstade så gick det bättre för sverige. Och då var det dessutom uthärdligt ! EN nationell tävling, EN internationell. Då tittade jag också på det och tyckte att det var ganska kul.

Men nu kompisröstar länder bara på varandra, och eftersom Sverige konsekvent valt att hålla sig "neutral" så har vi inga kompisar och ingen röstar på oss ändå. Inse fakta.

Så lägg ner det här nu. Skona oss från fler rubriker och arga "förståsigpåare". Det enda schalgerfestivalerna är till för är för att tjäna pengar. Det slutade handla om musiken för längesen !

2010-05-28 @ 08:29:23

(1)

Taskigt bemötande

Redovisningen idag gick väl ganska bra. Men fy vilken lärare. Henne gillar jag inte.
För det första så hade hon gjort klart att vi bara skulle opponera på projekten och inte upplägget av rapporten. Men lik förbannat så opponerade alla inklusive läraren på både projekt och upplägg.

Och lika väl som att vi klasskamrater måste respektera varandras åsikter och inte göra oss lustiga över varandra när vi diskuterar så måste ju även en lärare respektera elevernas åsikter. Idag tog en grupp upp en diskussionsfråga om vem som egentligen bör ha det största ansvaret för att uppfostra barn, föräldrarna eller skolan. Nästan alla i klassen ansåg att skolan ju givetvis behöver ha regler och viss uppfostran för att eleverna ska känna sig trygga men att ansvaret för att uppfostra barnen ska vara föräldrarnas ansvar. Det är ju ändå föräldrarna som satt barnen till världen.

Mitt bidrag till diskussionen var något i stil med:
"Jag tycker ju självklart att skolan behöver ha regler, men skolans huvuduppgift är ju ändå att lära ut saker till barnen. Men sen är det klart att ett barn som är rädd för sina klasskamrater och blir mobbad i skolan har svårare att lära sig och i det avseendet måste ju skolan se till att motverka mobbing och sådant. Men det måste ju ändå ligga huvudsakligen på föräldrarna att uppfostra sina barn"

Sedan svarade seminarieledaren, inte till mig direkt utan till typ alla som sagt sin åsikt (som tydligen inte var rätt ?!) "Men skolan ansvarar ju för vad som händer i skolan. Det kan ju aldrig föräldrarna göra. Så tänk på det ni, ni som pratar så mycket om att föräldrarna ska ta sitt ansvar"

Så då vände jag mig till henne och sa att jag ville flika in då att:
"Jag tycker iofs fortfarande att det är föräldrarnas huvudansvar att uppfostra barnen. Det är ju t.e.x föräldrarna som får lära sin fyraåring, som inte än börjat skolan, att man inte får slåss och....."
Ja, längre än så hann jag inte innan jag blev avbruten (?!) och hon kläcker med ett hånflin:
"Så då tror du att om du säger så till ditt barn så kommer de aldrig slåss i framtiden?"

WTF ?!

Mitt svar blev då:
"Men snälla du? Det är klart att jag inte tror! Men ska föräldrarna bara skita i att uppfostra sina barn då för att ""det tar ju ändå skolan hand om"?

Och svaret jag fick från läraren var:
"Nä, så sa jag inte!"
Följt av ett litet skratt...

Och sedan började hon prata om något annat....


Jag står fortfarande kvar vid min åsikt att jag tycker att det är föräldrarnas huvudansvar att uppfostra sina barn! Ja, skolan ansvarar för vad som händer där. Men ett väluppfostrat och tryggt barn blir inte en mobbare! Och även om ett väluppfostrat barn ställer till med problem av något slag så tycker jag att skolan bör informera föräldrarna så att de kan samtala med barnen. Igen. Föräldrarnas huvudansvar.

Och dessutom vet jag inte om det är standard att som lärare att avbryta elever och hånflina??? Det är nog det jag är mest irriterad över.

Även Lotta reagerade på att läraren liksom hela tiden skulle ha sista ordet. Så detta är inte bara mina egna hjärnspöken...

Grinig är jag i alla fall... :(

2010-05-26 @ 19:01:24

(0)

Redovisning på schemat

Idag ska vi redovisa det jävla grupparbetet. Och trots att jag vet att om ca 8 timmar så är allt över och jag behöver inte bekymra mig över det här arbetet mer, så är jag fortfarande så oinspirerad, och så trött och less på det här projektet. Vi har jobbat med det typ varje dag känns det som, i flera veckor. Och varför det gått så långsamt kan man ju diskutera. Jag har mina teorier, men det är ju svårt att säga exakt vad det beror på. Jag har inte lust att åka till skolan alls. Jag har inte lust att läsa igenom min tråkiga tråkiga resultatdel, jag vill inte höra de andras redovisningar. Jag vill inte vill inte vill inte. Jag vill hellre lägga mig i sängen igen och tycka synd om mig själv. Och dessutom mår jag illa :(

2010-05-26 @ 07:10:44

(1)

jomensåatt....

Det händer inte så mycket just nu. Fast jo, det gör det visst, men allt är en enda lång väntan. Väntan på besked, väntan på möten, väntan på telefonsamtal, väntan väntan väntan. Framför allt kanske en väntan på att tiden ska gå ?

2010-05-25 @ 16:24:54

(0)

En nykter baksmälla?

Idag har jag känt mig bakfull. Detta vore ju inte så konstigt om det inte var för det faktum att jag inte drack en droppe alkohol igår ?!! Vi hade besök av Per och killarna drack öl, men jag drack pepsi. :/

Har tillbringat nästan hela dagen ute på balkongen inlindad i filtar med en bra bok. Druckit pepsi och ätit micrad pizza. Somnade dessutom en sväng i den friska luften och det var riktigt skönt. Men baksmällekänslan har inte försvunnit än. Lätt illamående, lite skakig, lite yr :(

Nu ska jag och maken kolla på film och samtidigt ska jag skriva lite skolgrejor. Laptop är smidigt!

2010-05-23 @ 19:20:23

(1)

Hjärtstillestånd imorse

Jag hade (som vanligt) problem med att vakna imorse. David hade redan gått upp och jag brukar inte alltid komma ihåg att han säger hejdå innan han går eftersom jag inte alltid är så vaken.

Så imorse vaknar jag av att fullt påklädd David står vid sängkanten och säger "Sover du fortfarande?". Jaa... mumlar jag nyvaket. Vad är klockan? "16:30" svarar han !!

Åh jävlar vad jag fick panik! HAHAHA... men då började han ju skratta och erkände att han lurades... Men min puls var uppe i ca 500 slag/timme... Elak man... haha... elak !

2010-05-21 @ 09:56:44

(3)

Senaste hemtentan

Jag fick vg. VG VG VG !!!!!!! Väl godkänt... Inte godkänt, inte underkänt. VÄL GODKÄNT !!!!


awesome. Det lönar sig att offra nattsömn vid tentor tydligen ! :P

2010-05-19 @ 13:41:09

(1)

myspys på balkongen

Sofie kom hit och pimplade kaffe med mig :D Mycket trevligt.
Diskussioner om livet och tillvaron blandat med (hennes) panikskrik när det kom getingar och humlor. Hihi.

En av sakerna vi diskuterade var bl.a att jag inte vill vara snäll. Det låter lite galet men jag vill kunna vara ärlig mot folk. Utan att det ska bli massa bråk och tjafs så vill jag ha ärliga relationer. Man behöver inte vara elak och burdus bara för att man säger vad man tycker.

Jag vill att folk ska vara ärliga mot mig. Det är viktigt. För om jag vet att någon säger till mig när de tycker att jag gör något dumt så vet jag också att jag kan lita på att de är ärliga när de ger mig komplimanger.

När jag säger något till en vän (positivt eller negativt) så menar jag det och jag hoppas inte att någon tvivlar på det.

2010-05-18 @ 17:45:35

(0)

Jag saknar...

...mitt långa hår. Jag saknar till och med mitt halvlånga hår. Väx håret, väx !

mmm... och så saknar jag sommaren också och få grilla vid gamle dal. :(

2010-05-17 @ 21:49:55

(0)

Trött

trött trött trött... huvudet är konstant avstängt nuförtiden. Jag rör till allt, missförstår folk och är allmänt knäpp.
Hoppas att det ska bli bättre när terminen är slut. Jag är så OPEPP ! Jag vill inte göra det här grupparbetet, jag vill inte göra hemtentan. blä...


jag mår illa :(


Nåja, allt är inte hemskt. Det finns bra saker också. :)

2010-05-16 @ 19:31:31

(0)

Lugnet efter stormen

Igår kom svärmor, blivande svärfar, och minsta svågern och svägerskan på besök. Vad trevligt det blev! Tacos och lite vin och en jättetrevlig kväll! Morgonen idag spenderade jag tillsammans med svägerskan Emma framför barnkanalen :) Hon är en sån toksöt liten tjej :) Nu är det helt tyst i lägenheten och det känns nästan som att det saknas något...

Vi har nu även tillgång till bil. Blivande svärfar Jan-Erik har lånat ut sin Opel Corsa till oss på obestämd tid. Den är liten och rostig men jag tror att vi ska bli kompisar jag och corsan :) Jag ska bara vänja mig vid de knepiga växlarna ;)

2010-05-14 @ 13:53:29

(0)

Ett steg i taget

David har fått praktik. Förhoppningsvis en som leder till anställning. Detta är bra.
Det är mindre bra att jag knappt kommer få träffa honom eftersom han kommer jobba borta må-fr

Ett steg i taget.


2010-05-12 @ 19:59:50

(0)

lugnet före stormen

Det är en storm som rasar i mig. Panik, ångest, sorg, hysteri blandat med förväntan och längtan och ihoprört med en vilja att veta. Jag vill bara veta hur det ska bli. På utsidan försöker jag vara lugn och intalar mig själv och David klyschor som, "vi får se vad som händer" "det är ingen idé att ta ut något i förskott".

Inom mig kryper det i varenda nervcell.

Vi väntar just nu på ett telefonsamtal. Ett telefonsamtal med information om hur sommaren kommer att se ut. Jag vill veta. NU. Jag står snart inte ut längre.

2010-05-12 @ 14:57:34

(0)

Vad i hel...

Vem f*n går upp halv sex på en lördagmorgon ? *muttra och sura* Ja, just det... det var ju jag som gjorde det :(

2010-05-08 @ 06:11:35

(0)

Klassisk musik är balsam för en trasig själ

2010-05-07 @ 14:35:40

(0)

Klassisk musik är balsam för en trasig själ

2010-05-07 @ 11:08:13

(0)

Nu är det slut

David fick inte jobbet
Csn tar snart sommaruppehåll

Socialen kommer med nya regler som gör det svårare för oss att klara oss, varje gång vi får brev från dem.


Jag orkar inte mer nu.

Vi nådde botten. Igen.

2010-05-07 @ 08:07:53

(1)

Önskelista

 • Blomlådor och blommor till balkongen
 • Liten träbänk till balkongen
 • Soffa med divan
 • Hårspray
 • Laserpekare
 • Sol och värme
 • Sommarlov
 • Att David får jobb
 • Besök från Yohanna
 • Bättre ekonomi
 • Extern hårddisk
 • Nya hörlurar till mp3-spelaren
 • Barn

ja, det blev ju lite blandat det där...

[edit en stund senare när jag tänkt lite mer:]

 • Besök från Liza
 • Ölhäng och film/seriemaraton med Per
 • Besök från lilla familjen Eliasson. (Daniel, Becca och Charlie)
 • Hälsa på svärmor igen
 • Besök från Mamma +kille
 • Besök från Svärmor +kille
 • Kusinhelg
 • Viktminskning
 • Längre hår
 • Snygg ram till bröllopsfoton
 • Besök från Ulle
 • Hängmatta
 • Solbränna
 • Osloresa till Madeleine+Peter och Conny

Feel free to help me make my wishes come true ! :) (det borde ju inte vara så svårt att fixa när det gäller besöksbiten i alla fall...)

2010-05-05 @ 19:17:46

(0)

Om anonymitet och rotlöshet

Det bästa med att ha flyttat till en ny stad är samtidigt det jobbigaste. Vi är anonyma här. Ingen dömer oss p.g.a saker ur vårt förflutna. Vi kan gå runt på stan utan att träffa på någon bekant som man måste stanna och hälsa obekvämt på. Men denna anonymitet är inte bara positiv.

Vi är helt rotlösa här.

Även om vi skulle ta och skaffa barn under tiden vi bor i den här staden så går inte rötterna djupare än till oss. Vi lär känna folk lite här och där och det är jättefina och bra och vettiga människor vi lär känna men ändå står vi ensamma. På valborg gick vi för att kika på valborgsbrasa och det var mycket mysigt och så men runt omkring oss minglade människor med sina vänner, grannar och bekanta. Det är just den situationen som jag ville komma undan när vi flyttade från trollhättan, men ändå den situationen som jag känner att jag saknar ibland.

Vi hör inte hemma här.

Vi trivs ganska bra i Örebro. Nu när värmen är på väg och terminen snart är slut känns det ganska lovande. Men när jag tänker framåt i tiden, kan jag se en framtid här ?
Jag vet inte ? Jag tror inte det...

Jag pratade med en vän häromdagen och nämnde att jag inte hade tänkt att stanna resten av livet här. Hennes reaktion var i stil med "ska du lämna mig menar du?" Och jag inser att hon har mycket mer av ett liv här än vad jag har. Men det är inte konstigt. Hon flyttade till en örebroare och fick således en del vänner och en plats och ett förflutet att ta del i på köpet.

Jag vill aldrig aldrig bo i trollhättan igen. Bara tanken på det får mig att vilja gråta lite. Men jag vill inte bo så här långt bort från min familj. Jag vill inte bo så här långt bort från västkusten. Från bohusläns kala klippor. Det är där jag känner att jag har rötter. Även om det inte längre finns så många levande bevis på at jag har rötter där så är det ändå där jag känner mig hemma, känner mig nära mitt förflutna, och inte minst det är där mina bästa barndomsminnen finns.

Så i framtiden kommer vi nog inte kunna titulera oss örebroare. Jag längtar redan. Inte tills vi lämnar Örebro men tills vi rotat oss någonstans där vi kan känna oss hemma och lära känna nytt folk på nya premisser och kunna mingla med grannarna på Valborg.
 

2010-05-04 @ 16:47:16

(0)

Uppskatta dina nära och kära.

Jag ramlande över den här artikeln.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-br-han-snart-skulle-do

Så fruktansvärt sorglig... men fin.

Ge dem du älskar en extra kram ikväll...

2010-05-02 @ 20:40:39

(1)

Gruff gruff

OK, here's the deal:
Jag MÅSTE städa. typ NU. typ MASSOR. typ HELA LÄGENHETEN !

Min sporre för att komma igång:
Fram tills att lägenheten ser skinande ren ut. Så får jag inte sitta vid datorn.

Så, bara att sätta igång unga frun !

Jag får nog skriva en lista...

2010-05-01 @ 12:42:13