(0)

Det var inte vårt fel

Har nu pratat med enhetschefen på försörjningsstöd. Det visade sig att vår socialsekreterare hade gjort ett slarvfel. Vi kommer få de pengar vi är berättigade till !

Tack och lov.

2011-05-31 @ 09:30:30

(0)

Arga ord i socialens riktning.

De har sänkt vår norm. Istället för att få för hushållskostnader så får vi nu bara för mat. Utan någon form av förklaring får vi nu 5000 kronor mindre i månaden. Imorrn får jag ringa och fråga vad det här handlar om. Jag blir så arg och ledsen och förbannad och trött och uppgiven. Vi spelar ju enligt deras regler, likförbannat krånglar de med oss.


Sofie: Tack tack tack för att du kom och peppade mig. Tack för att jag kan ringa dig när jag behöver. Tack för att du ställer upp och lyssnar på mitt gnäll. Tack för att du får mig på andra tankar. Det upskattas så mycket att du anar inte !!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

2011-05-30 @ 16:15:59

(0)

Min dator är tillbaka :D

Tack tack tack Johan för att du hjälpte mig att bli av med virus-skiten!!! Äntligen har jag min baby tillbaka.

Yey ! :)

2011-05-27 @ 08:50:04

(1)

Tänk att tårarna aldrig tar slut

Jag skrev just ett långt och smörigt inlägg om hur mycket jag saknar min mormor. Men sen kom jag på att hon inte precis var den smöriga typen... så jag låter det vara såhär.

Jag saknar dig <3


2011-05-24 @ 09:32:53

(1)

Jag kommer inte igång

Jag borde göra så mycket, men det händer inget. Vi får hoppas att motivationen infinner sig imorgon !

2011-05-22 @ 19:52:46

(0)

The price is right...

Eftersom vi levt på mackor de senaste dagarna p.g.a tom frys och kyl *ähum* så bestämde vi oss för att storhandla idag. Så vi gick till Maxi... och köpte inte såååå mycket mer än vad vi hade tänkt. Och det blev dyrt. Så nu har vi inga pengar kvar (jodå, litegrann) men behöver i alla fall inte gå hungriga. wohoo :)

2011-05-21 @ 17:58:27

(0)

Sovmorgon !

För första gången sedan Theodor kom har jag fått sovmorgon :D Det var så skönt att känna att jag inte var tvungen att gå upp. Sedan kändes det väl lite överskattat med sovmorgon när jag ändå drömde mardrömmar och vaknade och var stel från nacken ner till fotlederna. Seriöst... fotlederna !

Idag väntar tvätt, och matshopping på maxi.

2011-05-21 @ 12:44:23

(0)

Det finns en första gång för allt.

För några dagar sedan bytte vi från liggdelen till sittdelen i vagnen. Mest för att jag var nyfiken på hur det skulle bli men när jag insåg att sufletten går att dra fram mycket längre med den (=bättre solskydd) så bestämde vi oss för att behålla det så. Så nu har vi sittvagn, fast helt nedfälld så att Theodor kan ligga i den. Samma kväll som vi bytte så tog vi en promenad till Maxi. Det var första gången som Theodor var vaken under hela promenaden.

Inatt var första gången Theodor sov hela natten igenom. 21-06 :) Awesome !

Nu tar lillkillen en tupplur i vagnen. Han verkar komma till ro bättre i den än i liggvagnen, kanske för att den är mer ombonad. Vem vet, jag är glad att han sover skönt, för tillfället så är han inne i en fas då han kämpar mot sömnen.

Min dator blev jättesjuk av virusattacken och jag har nu lämnat över den till Johan som förhoppningsvis kan göra den frisk igen. Jag såg att jag fått en kommentar från anonym(?) om att testa att starta i felsäkert läge och ladda ner malwarebytes. Jag hade redan testat det... och testat ad-aware, och testat avast. Alla programmen hittade skit, men lyckades inte ta bort det. Tillslut tror jag att jag fick bort det mesta, men då kunde jag inte öppna några .exe-filer och datorn hittade inte massa dll-filer. crap crap crap... Men jag håller tummarna för att bästaste Johan kan göra den frisk igen... Nog för att jag ju kan anväda Davids dator, men jag saknar ju min egen.

För övrigt så inser jag att jag nog är lite för paranoid för mitt eget bästa. Jag hoppar alltid till den elakaste förklaringen i huvudet. Om jag ringer någon som inte svarar så antar jag att de struntar i mig med flit. Om jag läser ett tvetydigt blogginlägg/facebook-kommentar som kan tolkas som ett hån mot mig eller någon som står mig nära så utgår jag alltid från att så är fallet. Och innan jag ens fått reda på den riktiga förklaringen (som oftast är att personen som inte svarade sov eller var ifrån sin telefon, att personen som skrev något tvetydigt inte tänkte på hur det skulle uppfattas) så har jag redan en attack/motattack klar i huvudet. Ja, det låter väl sunt och bra. Maria - alltid på sin vakt. Undrar hur man gör för att inte vara så jäkla misstänksam hela tiden?

2011-05-19 @ 10:16:18

(2)

virus och spyware och jag vill halshugga hackers

Igår drabbades min dator av en virus/spywareattack som inte var av denna värld. jag tillbringade 8 timmar igår med att virus-söka och ta bort. fick inte bort allt så kampen fortsätter idag.

xp anti-spyware är ett av världens mest onödiga uppfinningar och skaparen av detta spyware skulle jag vilja vara ensam med i ett rum en stund och göra hemska saker med !

*ARG*[lite senare: Största paniken när min dator flippade idag var att jag ville rädda mina bilder som jag har på datorn. Så när jag lyckats få till en vapenvila med mina spywares så fyllde jag mitt usb-minne med en del. Men det fanns så mycket mer, så jag tänkte skicka över resterande bilder till Davids dator (som jag använder nu) men nej då. Då har xp anti spyware tagit över kontrollen på min brandvägg, så det går inte att ansluta davids dator till min. SUUUUUCK. Så nu sitter jag och bränner ner alla bilder på skivor. Är inne på fjärde skivan nu. Tur att det inte tar tid eller så.... *grrrrrr*]

2011-05-17 @ 08:39:13

(2)

Medeltidstöntar

den 4-6 juni är det dags för medeltidsdagar i Wadköping igen :) ... http://www.orebrotown.com/sv/uppleva/evenemang/evenemang/evenemang---orebro/2011-01-10-medeltidsmarknad.html

...och eftersom jag och David är riktiga geeks när det kommer till sånt så kommer vi givetvis tillbringa någon av dagarna där :) Vi var där förra året och det var riktigt mysigt. Förra året hade vi dock inte våra medeltidsoutfits på oss. Men kanske i år.Mina egenhändigt ihopknåpade kläder... :)

2011-05-16 @ 10:23:26

(1)

going bald

Jag tappar så mycket hår nu att det börjar bli löjligt. Varje gång jag drar fingrarna genom håret följer mellan 10 och 20 hårstrån med. Varje gång! Vi ska inte ens prata om hur det blir när jag duschar. Stora tussar släpper.

Jag vet att det är vanligt att man tappar hår efter att man fått barn och vissa kvinnor får kala fläckar och det är helt normalt. Men jag fasar för att det ska hända mig. Jag vill verkligen inte bli skallig! Som läget är nu så tror jag inte att andra människor skulle se skillnad på mitt hår men jag både ser och känner skillnaden. Och håret fortsätter att ramla ut.

Det är inte bara av fåfänga som jag tycker detta är jobbigt, det är också sjukt störigt att mina hårstrån finns precis överallt i lägenheten. I hela soffan, över hela golvet, i hela sängen, över hela theo, i theos mun, i vår mat, i kaffet... och jag vågar knappt tänka på hur golvbrunnen under badkaret ser ut.

Usch... jag vill ha mitt tjocka tjocka hår tillbaka.... kom tillbaaaaaaaks....

2011-05-14 @ 12:42:57

(0)

gnällinlägg

Min rygg säger "knak" "knaster" "knäpp". Den gör dessutom ont och jag har svårt att ligga på rygg. Det är inte så bra va ? Det känns som att det inte är så bra. Men när man pratar med folk som fått ryggproblem vid något tillfälle så verkar det som att 85% typ aldrig blir bra. Jag hoppas att det bara är att folk är gnälliga för jag har verkligen inte lust att gå med detta. Men jag har heller ingen lust att gå till vårdcentralen. De kommer säkerligen sticka mig med nålar och sedan säga, "nej, du är bara stel" eller något. Då kan jag hellre komma på att jag bara var stel utan att bli stucken. Sådetså...

Imorse ville inte Theo amma alls. Han brukar alltid amma lite på morgonen (ja, ca 2 minuter ungefär innan han tröttnar) men imorse ville han inte alls och blev jätteirriterad på mig. Det gör mig ledsen för jag gillar våra morgonamningar. Det var ju liksom det lilla vi hade kvar och nu vill han inte det heller. Usch, jag känner mig ratad.

Nåja, färdig-gnällt.

Nu ska jag...... kanske ta lite mer kaffe. Mmmmm, bra idé.

2011-05-13 @ 09:27:34

(0)

Med kaka och jerry springer

Livet som mammaledig just nu är rätt bra. Jag sitter i soffan med kaffe, hemmabakad kaka, vindruvor och kollar på Jerry Springer. Blir äcklad och road samtidigt som jag känner mina hjärnceller långsamt begå harakiri. Brevid mig i soffan sover min lilla underbaring. Ja, det här kan jag vänja mig vid. hahahahaha.

2011-05-12 @ 16:25:47

(0)

Bränd

Igår var första gången sedan jag fick barn som jag var iväg och gjorde något ensam och bara för min egna skull. Jag tog nämligen med mig lite hembakat och cyklade bort till Sofie för fika och massvis med prat. Det var riktigt mysigt även om jag hade lite separationsångest från Theodor. Jag passade på att få lite sol på mig när jag var hos Sofie och tror att jag lyckades bränna mig lite på axlarna. aj aj.

Idag bröt vi vår vanliga dagsrutin och tillbringade större delen av dagen i stadsparken med fikagänget. Så då fick jag ännu mer sol och tror att jag nu även bränt mig lite på armarna. aj aj.

Snart är det dags för Theos kvällsmat och sedan ska jag kolla på grays anatomy...men innan dess måste jag bjuda på en bild.

Theo - evil face:

2011-05-11 @ 20:27:50

(0)

Morgonens tankar

Har haft en ganska lugn morgon. Theo vaknade för att äta vid kvart i fem. Han fick mat brevid mig i sängen, sedan slumrade vi till 06:00 och då gick vi upp. Lite frukost för mig, tutte för Theo och lek i babygymet. Sedan sov han en stund i min famn. Jag älskar när han visar att han trivs och är trygg i mina armar.

Under tiden han sov satt jag och funderade på massa saker. Kom fram till tre saker:

1. Det finns människor som verkar väldigt smarta och avancerade men som inte kan lösa eller lista ut de enklaste problem. Som att all avancerad teknik de använder för att förenkla saker gör att de inte ser den lättaste lösningen. Ofta upplever jag att killar i större utbredning än tjejer gör på detta sätt. Jag finner detta lite lustigt. Ett uttryck som de flesta känner till är: Think outside the box. Det är jättebra att hitta nya och kreativa lösningar på ett problem men glöm inte att kika in i lådan också. Det kanske finns en lättare lösning på närmare håll.

2. Det ÄR något fel på elen i den här lägenheten! Jag vet att vi hade en elektriker här som inte hittade något men igår fick vi byta samma propp tre gånger... TRE, inom loppet av 10 minuter. Det kan omöjligt vara normalt. Det känns som en tidsfråga innan den här lägenheten fattar eld p.g.a elfel och det ska bli skönt att komma ifrån den.

3. Om man skaffar barn, och därmed barnvagn. Se för guds skull till att du kan komma ut på ett smidigt sätt med vagnen. Vi skaffade en billig begagnad kvalitetsvagn. Den är stabil, lättkörd och verkar bekväm för Theo. = bra. Den går knappt in i mammas bil, jag har problem att ta mig ut med vagn och barn utan att få hjälp att lyfta den ner och upp för trappan. = dåligt. Jag har försökt att släta över för mig själv. "Jag köpte ju ingen vagn för att åka bil med den" "Det är ett mindre problem ändå att jag måste ta vagnen först och bebisen senare" "För det mesta kan ju David hjälpa mig ändå, han är ju ändå hemma" Men nej, jag erkänner. Det är jättejobbigt. Snart börjar David en ny söka jobb kurs vilket innebär att han kommer att vara borta på dagarna. Då måste jag ta med i planeringen att springa upp och ner för trappan flera gånger för att komma ut och in. Det är dumt.
Men nästa hus vi flyttar till har hiss. Hello freedom !

2011-05-08 @ 09:54:08

(0)

bläää

Theodor var sur och bestämde sig för att ta en jättelång tupplur. Nu vill jag att han ska vakna och vara glad igen.
Jag borde gå och handla blöjor, men det är tråkigt väder ute och jag har ingen lust.
Jag måste dessutom hänga tvätt och slänga i en ny maskin. Det är tråkigt.
Jag skulle nog behöva städa lite också, och fortsätta med projekt rensning i lådor. 87 dagar till flytt.

Men allt känns så segt när man är kall om fötterna och det regnar ute.... så därför: BLÄÄÄ

2011-05-05 @ 14:30:45

(0)

Vem är jag ?

Jag var och pratade med en kurator idag. Fick få ur mig mina känslor av misslyckande för att förlossningen och amningen blev som det blev. Pratade om att jag har svårt att hitta mig själv. Den nya jag. Den nya person som jag blev 110127 06:26 på morgonen. Från den minuten, den sekunden som Theodor kom ut så var jag inte längre samma person. Men vem är jag nu ? Vad tycker jag om att göra ? Hur ser jag på livet och vad är mina framtidsplaner ? Intressen ? Jag vet inte längre. Jag kan bli arg, ledsen eller glad för olika saker men utan att riktigt veta varför.

Efter tre månader börjar man komma ur bubblan tydligen. Det är väl där jag är nu. Som att jag gick rakt igenom en tornado, snurrade några varv och kom ut på andra sidan med rufsigt hår och kläderna bak och fram.

Jag måste tillsammans med David skapa en ny bild av oss. Oss som familj. Skapa en ny målbild, nya framtidsplaner, en ny identitet. Vi måste göra detta tillsammans för att kunna fungera som en familj. Vi har båda brister som vi måste jobba på. Jag kan inte leka martyr i smyg och ta ut det på David. Det är inte snällt och destruktivt för alla inblandade.

Så nu ska jag börja planera in lite skojsiga saker att göra i sommar. Som en familj. Som familjen Björck, för det är dem vi är nu <3

2011-05-04 @ 16:07:40

(0)

Just nu vill jag:

Köpa saker:

- soffa
- matbord
- mobiltelefon


Träffa folk jag inte sett på länge:

- Yohanna
- Sofie
- Ulrika
- Kusinerna
- Emina
- Fikagänget
- Madde och Peter


Göra saker:

- rensa lådor
- packa lådor
- ha picnic
- sola
- FLYTTA !


Dessutom grubblar jag över:

- Sofie och Johan och deras situation <3
- Om bin Ladens död kommer att följas av något dåligt eller om världen just blev lite bättre?
- Hur jag ska få min son att uppskatta sovmorgnar

2011-05-02 @ 07:46:45

(0)

self pity

Jag är uppfylld av en känsla av att jag inte kan göra rätt. Det kan handla om små saker som att göra en kaffe, till stora saker som att finnas där för en vän. Instinktivt vill jag ge upp, gömma mig. Jag vill krypa ner i ett hål och gömma mig och låta alla andra fortsätta med sina liv oförhindrat. Om jag inte finns ivägen för att ställa till det och göra fel så skulle livet vara så mycket enklare för alla andra.

Men jag har inget hål, och jag kan inte gömma mig. Så jag sitter här och tycker synd om mig själv istället. Jag tycker synd om mig, och jag tycker synd om alla andra.2011-05-01 @ 15:42:19

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.