(0)

Gott nytt !

Årets sista timmar, alltid lite ångestladdat. Man ska börja om, något nytt, vad väntar under nästa år? Men idag har jag ingen direkt nyårs-stämning, vilket är skönt. Vi ska kolla på film och äta god mat. Mamma är här och våra katter och allt är mys. Jag gick ut med en soppåse förut och det luktade nyårsafton. Det var en ganska mysig lukt. En man känner igen. Kurtrök, Svavel och Snö... Nyår.

Nu önskar jag alla mina vänner ett Fantastiskt Nytt År och jag hoppas att allas nyårsfirande blir lika bra som vårt.

Nu är det film och mat-tajm.

Gott nytt.

2009-12-31 @ 19:14:32

(0)

Den senaste tiden

Det har hänt rätt mycket:

Jag är gift - Helt fantastiskt. Intimt och mysigt. Fint minne. <3

Jag kuggade på sista tentan - Fan fan fan fan fan fan fan fan

Jag har varit i Trollhättan och firat jul - Familj, julmat i massor, kalle anka, julklappsutdelning, gröt... lungt och skönt.

Jag har träffat kusinens "nya" döva pojkvän - Jag har hört talas om denna filur i ett år nu. Äntligen träffat. Trevlig kille. Godkänd.

Jag har byggt en snögubbe för första gången på kanske 10 år - Med min 7-åriga svägerska. Det var kul. Den blev fin.

Min svärmor har fått för sig att jag är gravid - Vem vet, jag tror inte det men ibland är hon lite lurig och känner på sig saker och är lite synsk...

2009-12-29 @ 00:45:26

(0)

När andan slår på...

...så läser jag poesi. Och finner ibland något som känns passande...

Jag talar om oro och ensamhetskval
jag tigger dig om att förstå mig
Men ändå, jag sållar försiktigt mitt tal
Jag släpper dig inte inpå mig

Försiktigt, försiktigt man vet inte än
kan inte så säkert bedöma
Men vad är jag rädd för, du är ju min vän
nu har jag väl inget att gömma.

Å jo säger skräcken som bor i min själ
javisst, det är alldeles riktigt
det sanna inom en ska tigas ihjäl
försiktigt försiktigt försiktigt

-Anna Greta Wide
Av ständig oro för stort och smått
jag blev alltmera en igelkott

Gott folk som klampar min väg förbi
de viskar ofta om hysteri

Och några talar om stämning
och de moderna om hämning

Gott folk får prata vad bäst de vill
mig kryper ingen för nära till

Jag har en fullgod repertoar
av tricks och konster till självförsvar

Jag önskar inte bli biten
fast jag är konstig och liten

Ja, konstig är jag till övermått
och en besynnerlig igelkott

Ty dessa spjut som jag sträcker ut
har genomborrat mig själv förut

Så ber jag vänligen, bara
gott folk att låta mig vara.

-Nils Ferlin2009-12-14 @ 11:28:13

(0)

besviken och fundersam

Vi skulle ha fått besök ikväll. Men nu blev det inte så.

Det var ju inte spikat vilken tid och så men de skulle höra av sig vid femtiden ungefär. Vid kl. sex ringde jag och frågade vart de blivit av. Hon mådde inte bra och ställde in. Sånt händer men i ärlighetens namn så är jag besviken.

Man kan inte rå över sjukdom men jag är besviken över att hon inte hörde av sig. (eller han för den delen.) Jag hade visserligen sett fram emot att få lite besök. Vi har köpt glögg och pepparkakor och har julpyntad och städad lägenhet. Ja, det hade varit trevligt. 

Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här ? Jag är lite förvirrad, och ledsen. Jag vill inte starta något bråk men jag kan inte låta bli att tänka att jag borde läsa mellan raderna. Jag känner mig väldigt oviktig. Faktum är att jag blev mer ledsen än vad jag trodde... Hur ska jag tolka detta ? Hur ska jag agera ? Ska jag agera ?

Är det helt enkelt så att man inte kan förvänta sig att folk ska höra av sig om de måste ställa in planer ? Eller är det så att jag inte kan förvänta mig att folk ska vilja komma hem till oss ? Det här är inte den enda personen som gjort såhär mot oss och jag kan inte hjälpa att tänka att det är något fel på oss. Vi är inte tillräckligt trevliga, snälla, sociala, coola, eller vad man nu ska vara.
Eller handlade det bara om obetänksamhet, att hon glömde? Borde jag säga till henne att jag blev ledsen och vad skulle det i så fall tjäna till ? Ett förlåt kanske ? Men jag vill inte ha ett förlåt. Jag behöver inget förlåt. 

Jag vill nog att folk ska vara ärliga mot mig. Jag vill veta om folk inte tycker om att umgås med oss för i så fall kan vi få reda på vad vi gör för fel och få en chans att ändra oss. Och om mina tankar är obefogade så skulle jag uppskatta om jag fick reda på förändringar i planerna med lite längre varsel nästa gång.

 

2009-12-13 @ 18:46:31

(0)

Juletid, oh, julefrid

Jag längtar efter Julafton så mycket att det suger i magen...
Jag vill klä upp mig (inte för fint, inte för vardagligt),
Ha alla julklappar redo (och vara så förväntansfull för vilka reaktioner man kommer få)
Äta god mat (skinka, potatis, sill, rödbetsallad, köttbullar, prinskorvar)
Dricka glögg och julmust.
Äta nötter (trots att jag egentligen inte är så förtjust i dem)
Äta choklad. (alldeles för mycket som vanligt)
Kolla på Kalle Anka. (traditioner är traditioner)
Och framför allt, tillbringa en fin och mysig dag tillsammans med min familj.


och jag hoppas vi får snö !!!

2009-12-07 @ 20:47:05

(0)

The things I wouldn't do for a pizza !

Idag är en sådan dag när jag har lust att festa. Jag vill klä upp mig, dricka öl. MMmmmm.... ööööööl..... Och dessutom skulle jag kunna mörda för en pizza. Jag är hungrig och uttråkad.... och pank :(

Tänk vad smaskigt med en stor såsig kebabpizza med pommes frites på. *dreglar* Och sedan några öl och lite bra musik i några goda vänners lag. Oh I wish....


men pyttipanna och ta hand om tvätten är ju nästan lika kul... eller ?

2009-12-05 @ 19:50:09

(0)

Ingen konstnär

Ibland får jag sån lust att rita något. När jag ritar vill jag att det ska bli klart, jag vill se slutresultatet. Men när jag är klar inser jag att det var roligare att rita. Jag är ingen konstnär, men jag tycker själv att jag ritar hyfsat.när andan faller på

2009-12-03 @ 21:14:47

(1)

Guide för buss nummer 14

Här kommer lite tips som kan vara bra att veta om man ska åka med buss nummer 14 i Örebro.

1. Var ute i god tid (och klä dig varmt)
Det är viktigt att tänka på att buss nummer 14 inte kör efter den tidtabell som står på informationstavlorna eller de busstidtabeller som du kan se på lanstrafiken.se. Buss nummer 14 har nämligen en alldeles egen hemlig tidtabell och den ändras hela tiden så försök inte att lista ut hur bussen går.
Om du ska ta en buss som går 08.07 Så se till att du är på busshållplatsen senast 07.55 och räkna med att du kan få stå där en halvtimma. 
När du väl sitter på bussen kan du ändå inte vara säker på att du kommer nå din destination inom den tid du hade räknat med. Dörrarna är på bussen är väldigt känsliga och går gärna sönder.


2. Undvik rusningstiden.
Mellan 8.30 - 12 är det morgonrush
Mellan 12.15 - 14.30 är det lunchrush
Mellan 15.00 - 17.30 är det eftermiddagsrush
Mellan 18.00 - 22.00 är det kvällrush
På helgkvällar är det även en rush när krogarna stänger, så mellan 00 - 03

Dessa tider är det mycket folk på bussen. Undvik att åka då.


3. Ha busskortet redo
När bussen väl stannar och du sveps in i folkmassan på 400 personer som vill in på bussen först, så har du ingen tid att så och fippla med busskortet inne i bussen. Ha det redo i handen för att stämpla medans du fortfarande rör dig inåt i bussen.


4. Håll hårt i din resekamrat
Om du skulle få för dig att åka buss tillsammans med någon är det bäst att ni håller i varandra hårt. (Använd gärna handklovar att sätta fast er med) Eftersom alla som står på busshållplatsen vill på bussen först, för att kunna lägga beslag på de dyrbara sittplatserna, så kan du räkna med att du tappar bort din resekamrat på väg in i bussen.


5. Träna uthållighet
Eftersom bussen har begränsat med sittplatser så går dessa åt snabbt. Extra snabbt om det finns ett gäng odrägliga ungdomar som sitter på en stol och använder den mittemot som ett fotstöd eller om barnvagnsmaffian bestämt sig för att åka med din buss. Så när alla väl kommit på bussen så står man som packade sardiner. Du kan glömma idén om personlig sfär eller "comfort zone". Du kommer stå och andas i någons öra samtidigt som du känner en främlings andedräkt i ditt. Denna resa kommer ta lång tid eftersom de känsliga dörrarna inte kommer vilja stängas om det står någon en meter ifrån dem. Och trots busschaufförens ihärdiga uppmaningar om att flytta sig från dörrarna så kommer pesonerna som fått platserna närmast dörren inte lära sig. Uthållighet och starkt blodtryck är viktigt. Det finns inte plats att svimma på bussen.

6. Öronproppar för känsliga människor.
På varje bussresa kan du finna detta:
1 st missnöjd treåring med fantastisk röstresurs
14 st mobilpratare som pratar vitt och brett på alla jordens språk om allt mellan himmel och jord
1 st sur tant som agerar moralpolis och säger till folk att gå bakåt i bussen och inte stå för nära dörrarna
(hon gör visserligen nytta men är inte alltid så kul att lyssna på)
7 st högljudda skolungdomar som måste ventilera vad som hänt under dagen, vem som gjort slut med vem och om man kan bli steril av influensavaccin.

Minst en gång om dagen kommer det även en hel skolklass som ska till eller från ett studiebesök. Jag tänker inte beskriva ljudnivån som blir när dessa stiger på. Har du otur hamnar du i samma buss som dem på både utresa och hemresa.

Öronproppar kan vara en idé om man är känslig för ljud.


7. Var beredd på din hållplats.
När bussen väl stannat på din hållplats (Se till att stoppknappen du använde faktiskt fungerade, testa gärna flera) så måste du kasta dig mot dörren. Busschauffören lämnar bara ett begränsat fönster av tid för dig att nå dörren genom packade-sardinmassan av folk. Om du inte hinner spelar det ingen roll hur mycket du skriker och hojtar från bakre ändan av bussen. Busschauffören kommer inte stanna igen förräns vid nästa hållplats.
(obs, tänk på att det räcker att du når nästan fram till dörren. En meter ifrån dörren så stängs den inte och du kan komma ut, utan problem.)
Ett litet tips här är att börja klämma dig genom folkmassan mot dörrarna redan vid hållplatsen innan din. Det ger dig större chanser att vara en av de lyckliga som kommer av på rätt hållplats.


TREVLIG RESA !

2009-12-02 @ 13:02:16

(1)

Håller tiden på att rinna ut ?

Dålig dag. Mycket dålig dag.

Pengarna vi fick den 25:e är slut. David inte fått något beslut om socialbidrag. Mitt öra susar och värker. Jag känner mig så ensam.

Jag har funderat lite på hur jag är som person, som vän. Jag försöker vara så snäll jag bara kan, men ändå förlorar jag vänner på löpande band. Jag tror att jag är för krävande. Jag har för mycket bagage. Jag förstår att folk inte orkar. Det gör lite ont att tänka på men det är lika bra att vänja sig vid tanken.
Jag vill inte ringa någon av de vänner jag har kvar för jag vill inte belasta någon med det här. Med ångesten, rädslan, tårarna.

Vi kämpar så hårt för att hålla oss flytande, men jag vet inte hur mycket luft vi har kvar. Jag vet inte hur länge det går.

Jag tänker i alla fall fortsätta kämpa till sista andetaget...

2009-12-01 @ 18:12:09

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.