(0)

H som i Hösten

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Det åttonde inlägget i bokstavsutmaningen blir H som i Hösten

Jag känner hur den här gråa ruskiga hösten suger musten ur mig. Jag mår sällan bra på hösten och den här har inte varit något undantag. Världen runt omkring mig känns grå och klibbig. Det är som tentakler under min hud som gör att det kryper i mig av obehag. Min omvärld känns hotfull och jag har ett starkt behov av att gömma mig. Det yttrar sig mest i en förlamande trötthet som gör att jag kan sova när som helst och hur länge som helst. Men nu är det så att jag har ett barn som behöver sin mamma och jag vet att mina känslor inte är realistiska känsla. Jag inser att detta kommer gå över. Så jag kämpar på...

Men om det inte kommer snö snart och ljusar upp tillvaron så gråter jag :(

2011-11-28 @ 21:40:16

(1)

Höststorm i Uddevalla

Såhär såg det ut i centrala Uddevalla igårkväll:

Uppfarten till Willys parkeringshus:

Parkeringen bakom bohusläns museum:
Gräsplanen framför Bohusläns museum:


Nu har jag sett saker som jag inte sett förut. Till exempel hur människor fick åka i skopan på en hjullastare för att komma torrskodda från ett hotell. Eller hur det ser ut när en bilförare missbedömer djupet på vattnet och doppar hela fronten. Mycket spännande måste jag säga :)

2011-11-28 @ 11:39:38

(0)

Egoist javisst!

Återigen har jag öppnat upp mig för någon och försökt få fram hur jag känner angående en viss sak och det känns som vanligt läskigt. Jag har ångest över att jag gett av mina innersta privata känslor till någon annan. Och DU (du vet vem du är) ta inte åt dig av detta för det handlar inte alls om dig utan om mig.

Men den känslan jag har som gör att jag är ledsen över jul är min känsla och jag vet att det är själviskt att bli ledsen. Jag försöker så hårt att inte vara en egoist. Jag försöker verkligen att ge så mycket jag bara har till andra och mår uppriktigt dåligt om jag inte kan vara där för någon av mina nära, när de mår dåligt av olika anledningar. Jag tycker inte att jag är särskillt krävande. Jag försöker att inte begära något. Men det betyder inte att jag inte bryr mig om något för egen del. Jag värderade julen högt och det "traditionella" julfirandet. Men nu delades inte den känslan av de som jag vill fira julafton med, och det tycker jag är ledsamt. Egoistiskt eller inte.

Jag vill absolut inte, och har aldrig velat, tvinga någon att fira jul med mig.

Jag vill inte heller att någon annan ska vara ledsen på mig. Jag fullständigt avskyr att mina känslor påverkar någon annan negativt. Det kanske låter som en självglorifierande klyscha men jag menar det faktiskt. Jag vill givetvis att de medlemmar i min familj som just nu har det jobbigt ska må bättre, bli friska och leva ett njutningsfullt liv. Men att jag vill det, ändrar ju inte på känslan jag har över att det är tråkigt att mina prioriteringar inte delas av nämnda familjemedlemmar. Jag är inte arg och vill inte lägga någon skuld på någon.

Jag är bara ledsen över att situationen nu är som den är.

Jag känner mig övergiven och bortvald och den känslan är min egna och altså är det jag som äger problemet. Intellektuellt vet jag att min familj älskar mig men mitt psykologiska bagage (vem har inte någon form av bagage liksom?) gör att jag instinktivt vill försvara mig när jag känner den känslan. Jag vill stöta bort andra i förebyggande syfte. Nu handlar det om min familj och därför blir jag extraledsen när dessa försvarsmekanismer dyker upp.

Återigen vill jag trycka på att detta inte handlar om någon annan än mig.

Jag använder min blogg för att ventilera mina känslor och nu är detta något som snurrar som bara den i huvudet på mig. Jag hoppas inte att någon som läser detta tar det på fel sätt och att de som läser förstår att detta är mitt sätt att bearbeta besvikelsen jag känner över att det i år har blivit såhär. Diskussionen jag hade förut (där jag lämnade ut mig själv) handlade till viss del om att alla måste få ha den fria viljan att fira jul som de vill. Det är riktigt och min tanke har aldrig varit att ta bort någons fria vilja. Men ibland kan man inte göra alla nöjda och i år har jag fått stå tillbaka. Detta har gjort att jag känner att min valfrihet har tagits bort.

Jag hoppas i alla fall att alla i min familj får en jättemysig jul. På vilket sätt de nu än väljer att fira den. Mina tankar kommer vara med er alla på julafton, och det är mitt alldeles egna val. Jag hoppas också inte att min familj nu får fel uppfattning om mig. Jag behöver inte få allt jag vill ha. Men när något som jag värderar högt försvinner så blir jag ledsen. Jag hoppas att ni kan respektera det utan att det skall läggas skuld på varandra och utan att det ska skapa dålig stämning i framtiden.

2011-11-26 @ 18:24:00

(0)

Den bästa känslan

Den bästa känslan i världen är när mitt barn ler mot mig. Världens finaste leende och jag blir helt bubblig och mammafjantig.

(förlåt för det här töntiga inlägget. men ibland bara måste jag ;)

2011-11-23 @ 10:17:43

(0)

En "sån där" natt igen

Stackars Theo har sovit så dåligt. Gnytt i sömnen, vaknat och gråtit, kastat sig av och an. Vid halv två vaknade han och tokgrät så då fick han komma över till stora sängen. Vilket givetvis har inneburit att jag knappt sovit något i natt eftersom jag:

1. varit rädd att Theodor skulle klättra ur sängen i sömnen
2. blivit slagen sparkad och knuffad på av Theodor
3. fått nackspärr av att ligga i en och samma ställning med en dålig kudde större delen av natten.
4. tre gånger sedan klockan fem behövt övertyga Theodor om att det inte är dags att gå upp än!


David som har insomnia gav upp kampen att försöka somna i sängen framåt 4-5 tiden i morse. Då testade han soffan istället. Det verkade ha gått bättre för när vi nu klev upp vid sju så sov han. Men så vet jag att han inte sovit mer än typ tre timmar och då får jag dåligt samvete (fast att det inte är mitt fel) och känner jag att jag måste låta honom sova längre. Så nu sitter jag här med Theo trots att jag borde göra mig iordning och åka till trollhättan och plugga.

2011-11-23 @ 07:47:52

(0)

Julstämning puts väck

Jag är en traditionalist när det gäller jul. Jag tycker att man ska vara med familjen på julafton, det ska vara traditionell julmat, man ska dricka glögg och titta på kalle, dela ut lite julklappar, lyssna på julmusik, äta julgodis och mysa med en julgran och tomtar och tända ljus.

Men om jag bara fick välja en sak så skulle jag välja att i alla fall få vara med min familj.

I år blir det bara vi +mamma på julafton. De andra vill/orkar inte. Igår grät jag nog i en timma och tillsammans med tårarna försvann all julstämning. Nu har jag inte längre någon lust. alls.

Den här julen kändes så viktig. Det är den första julen jag är mamma. Det är mitt första barns första jul och jag är så sjukt besviken att den blir uppstyckad och otraditionell.
Juldagen tillbringas hos svärmor och på annandagen kommer förhoppningsvis kusinerna förbi en sväng. Jag tror att det kommer att bli trevligt men det är inte "jul".

Jag får väl helt enkelt acceptera att det kommer vara såhär framöver. Jag antar att jag och min direkta familj måste hitta våra egna traditioner men det känns inte bra. Jag är inte direkt bortskämd med en stor familj och då känns de få som ingår extra viktiga. Jag känner mig bortvald och oviktig och det känns inte bra alls. Men jag får helt enkelt respektera deras val och deras önskemål.

2011-11-22 @ 09:11:07

(2)

G som i glad

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Mitt sjunde inlägg i bloggutmaningen är G som i glad.


Jag har faktiskt en hel del saker att vara glad för just nu:

* snart är det jul och om en dryg vecka får jag börja plocka fram adventsljusstakar
* theo är en underbar liten pojke och han gick sina första steg igår
* jag är lyckligt gift
* jag har kontakt med en borttappad vän igen
* lägenheten är städad
* jag har minskat 2 cm runt magen. Wohoo.... LCHF :)

2011-11-12 @ 08:29:19

(0)

Längesen nu.

Har inte haft tid att blogga, och när tiden funnits har lusten inte infunnit sig :/

Nu är det helg igen och nästa vecka är det tenta. Jag känner att jag inte alls har koll på skolarbetet men jag får ta det som det kommer.

Snart dags att stoppa Theodor i säng och sedan ska jag röja lite.

Hoppas att blogglusten kommer tillbaka snart...

2011-11-11 @ 21:00:07

(8)

Jag tävlar :)

Jag tävlar hos dagensblog om en valfri ängel från Gili Design i samarbete med silverbiten.se. Tävla här du också!

2011-11-03 @ 10:54:47

(13)

Nu är det gjort

Nu har jag skickat iväg ett mail till en kompis som jag bröt med för över två år sedan. Jag har tänkt mycket på henne och undrar hur hon har det och nu har jag tagit modet till mig att kontakta henne. Jag tror att chansen är 50/50 att hon svarar men jag sitter som på nålar. haha.

håll tummarna för mig att jag får svar...

Nu: plugg...

2011-11-02 @ 12:19:39

(3)

Har förlorat respekt för fillipiner tror jag...

Min kusin visade mig detta igår, från "philipines got talent". Detta fick alltså betyget breath-taking ?!?!?!!?!!!!!

WTF ???!!! Hur illa är det ställt i det landet om det där går vidare i en talangjakt ? Och jag säger det där och inte "han". Ni kommer förstå efter ni sett klippet.

Känsliga tittare varnas ;)


2011-11-02 @ 09:00:07

(0)

Städa = mysigt ?

Det har aldrig varit så mysigt att städa som idag. Tack Karin <3

2011-11-01 @ 20:56:11

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.