(1)

Den sista spindelns kamp

Den sista vakna spindeln som bor utomhus i Örebro finns just nu på min balkong. Trots att jag inte är så förtjust i spindlar så kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om den, när jag såg honom sitta halvdöd på vårt fönsterbläck. Men när jag andats lite varmluft på honom vaknade han till liv litegrann och kravlade sig långsamt in under kanten på fönsterbläcket istället. Det känns lite bättre att han sitter där. Det är mer skyddat för stackaren.

För övrigt är jag döv på vänster öra p.g.a fantastiskt seg vaxpropp som inte fattat att revaxör ska lösa upp vax i öronen. *morr*

Nej, unga fröken, nu är det dags att fortsätta med hemtentan.Den sista vakna utomhus-spindeln i örebro bor på vår balkong


2009-11-30 @ 13:46:18

(0)

Fixa-papper-dag

Idag snurrade vi runt över hela jäkla stan för att få tag på ett ton papper som socialen behövde. Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsfömedlingen, SEB, Handelsbanken, Arbetsförmedlingen igen och så kopiera papper som vi hade hemma så som hyreskontrakt, hyresspecifikation, csn-papper och lite andra papper...

När vi väl postade detta krävdes tre frimärken !!! Så mycket papper var det...

Om alla som söker socialbidrag behöver skicka in lika mycket papper som oss så har socialen lätt varit skyldiga till skövlandet av en hel skog ! Miljöskurkar är vad de är... :( SKURKAR !

Nu sitter jag och ska egentligen skriva på min hemtenta, men det går ju så bra... inte !
En uppgift har jag gjort i alla fall, så jag har börjat. Alltid något.

2009-11-25 @ 19:59:19

(0)

jävla skithög

Socialen här i Örebro är en jävla skithög. Förbannade, apkukar och fittor och jag blir så jäääävla less på det här !

2009-11-23 @ 22:14:03

(0)

Fältstudier

Nu ska jag iväg till Degerfors. Två dagars fältstudier. Jag är en aningens nervös men det ska säkert gå bra. Är nog mest nervös för att inte hitta eller ta fel buss... Wish me luck.

2009-11-23 @ 05:53:17

(0)

En "såndär" dag.

Hela dagen har jag känt den där stickande känslan av ångest som lurar under skinnet. Jag har ingen direkt anledning vilket gör det värre. För jag kan inte hantera den. Jag låtsas som ingenting och gör det jag ska. Men jag känner mig panikslagen. Det kan vara för att jag ska på fältstudier imorgon och är nervös, för att jag har ett grupparbete och en hemtenta framför mig. För att jag vet att nästa vecka kommer bli stressig.

Jag har saker att se fram emot, men dagar som de här, så döljs allt det fina och mysiga av den där förbaskade ångesten som lurar under skinnet...

2009-11-22 @ 19:34:27

(0)

sjukt frustrerad

Jag bli galen ! Skulle sätta upp lite tavlor nu i vår nytapetserade fina lägenhet... Insåg då två saker:
1. Vi har nästan bara betongväggar och ingen borrmaskin.
2. Våra tavlor matchar inte varandra.
Dessa två punkter gör mig hysterisk. Vi har visserligen tavelkrokar som man kan slå in i betongvägg, men det är 50/50 chans att de inte går sönder innan man fått in dem ordentligt i väggen och det hjälper ju ändå inte när tavlorna inte passar.
Jag hade en dröm om hur det skulle se ut här i lägenheten när det var färdigt. Det skulle vara så fint. För en gång skull skulle jag kunna vara stolt över mitt hem. Det verkar inte så. Nu har vi tomma väggar i vardagsrummet och jag mår illa när jag ser dem. Jag har inte råd att köpa några nya tavlor så det får väl se ut sådär. Inget hem jag är stolt över. Inget hem där jag är bekväm att bjuda hem folk till.

Jag är dessutom frustrerad över att pengar bara rinner genom fingrarna på oss. I nästa vecka har jag fältstudier (i degerfors, vart fan ligger det ?) och jag kommer få ringa mamma och be om pengar för att ens lyckas åka dit. På lördag var det tänkt att vi skulle ha middagsgäster. Mina sista slantar kommer gå till att köpa hem något att äta. Jag hatar att leva såhär. HATAR DET !!!!!


2009-11-20 @ 17:28:56

(0)

doftminnen och ljudminnen

Målarna är här. De nya tapeterna på väg. :) Lyckan är stor...
Just nu luktar det spackel och färg i hela lägenheten. Jag gillar den lukten. Det påminner mig om när mamma köpte hus. Och vi tapetserade om innan vi flyttade in. Det luktade fortfarande spackel precis i början och allt var så spännande och roligt och nytt. Doftminne.

Igår struntade jag i läckan och tvättade ändå. Ljudet av en tvättmaskins dova brummande och splushande gjorde att lägenheten helt plötsligt kändes som ett hem. Som om det är vårt hem. Där vi klarar oss själva och kan sköta hushållet och kläderna. Jag tror att detta också kan relateras till mammas hus, eftersom det är det enda ställe jag kan minnas att jag bott, där vi hade en egen tvättmaskin. Ljudminne.

Just nu mår jag bra.

2009-11-12 @ 15:24:19

(0)

Och hur går skolan då ?

Fick tillbaka vetenskapstentan igår. Stor gläjde när jag fick se hur det gick. Bara ett poäng från VG. :) 41p av 50 möjliga. Helt otroligt. När jag precis hade skrivit den så var jag osäker på om jag ens hade klarat godkänt. Trodde att det skulle ligga precis på gränsen. Men jag hade visst underskattat mig själv lite... :) 
Idag fick vi dessutom svar på examinationsarbetet om förklaringsmodeller. VG ! :D :D :D

Så, som svar på frågan i rubriken: Jo tack, bra ! 

2009-11-11 @ 17:35:18

(1)

En minnesvärd helg

Jag tänker fortfarande på helgen som varit. Det var så kul att få träffa alla vänner på samma gång. Fullt hus med folk som sov överallt, men ni är familj <3

Att klä ut sig rockar. Självförtroendet rakt upp i topp. Dans hemma i vardagsrummet, dans på krogen. Kramar och komplimanger <3

Dessutom en diskussion som väckte en del tankar. Inte bara en föressten. Man får perspektiv på saker och ting. Vissa saker vill man inte tänka på, men man måste. Vissa saker vill man tänka på, men man borde inte.

2009-11-03 @ 17:06:38

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.