(0)

på fredag är det tenta

OCH JAG ÄR SÅ JÄVLA LESS PÅ TENTAPLUGGANDET !!!!!


2010-09-29 @ 20:11:44

(3)

Skrivkramp

Tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg

Jag har ont i fingrarna.

2010-09-26 @ 17:14:02

(1)

inte på hugget

Nej, jag är inte alls på hugget idag. Jag intalar mig själv att det bara är hormoner och hoppas så innerligt att det ska gå över om jag bara inser att det inte är något fel. Jag intalar mig själv att det bara är en dålig dag och hoppas så innerligt att det ska gå över om jag bara inser att det är en sådan dag och inget egentligt fel. Jag intalar mig själv att jag är trött, att jag överreagerar på mina egna tankar, att jag bara borde skaka av mig det.

Jag har varit tyst, jag har låtsats som ingnting, jag har gråtit en skvätt och jag har funderat och intalat. Men känslan försvinner inte.

Trots att David har gjort sitt allra bästa och varit helt underbar idag (nja, förutom den där lilla griniga episoden imorse då ;) så sitter jag fortfarande här med den tunga ångestkänslan i bröstet och saknar massa människor och saknar min mamma och saknar min västkust och saknar att känna en stad och saknar att kunna ta en kvällspromenad med någon.

Så nu intalar jag mig själv att det bara är hormoner, en dålig dag och trötthet och hoppas innerligt att det kommer försvinna efter att jag har sovit.

Godnatt.

2010-09-25 @ 22:58:31

(0)

En sån där regnig dag igen...

...men jag måste ändå säga att regnet inte egentligen stör mig idag. Däremot är jag sjukt sugen på att ta en promenad. Jag funderar på att gå till Maxi och köpa lite middagsmat. Tyvärr känns det så jävla tråkigt att gå själv och i den här staden är nyckelordet alltid ENSAM.
David vaknade sent idag och sitter nu och spelar med sin bror. Jag har ingen lust att tvinga med honom då han även verkar vara på ganska dåligt humör idag, och jag känner att det smittar av sig på mig. :(

Nåja, jag håller mig ur vägen och förhoppningsvis leder det inte till några tjafs.


Update:

Nej, det dåliga humöret gick rätt snabbt över. Jag har visserligen en inte så bra dag idag men tack vare David och en väldigt rolig shoppingtrip till maxi kan jag nog samla inspiration att försöka vara lite nyttig idag :)

2010-09-25 @ 13:58:51

(0)

Bulle i ugnen

Och den växer...

2010-09-24 @ 21:08:46

(1)

I vågskvalpet efter valet

Äntligen har aftonbladet öppnat upp för debattörer som är kritiska till SD-föraktet.

Jag har läst och njutit av krönikor och länkade bloggar som tar upp det egentliga problemet. Inte att SD blev invalt utan att det anses ok att förakta, hata och smutskasta deras väljare utan att ha en aning om varför de röstade som de gjorde. Att Sverige nu är uppdelat i två läger. Att det är helt ok att "gilla olika" (aftonbladets kampanj) så länge det är likadant.

Citat från den här artikel: http://www.aftonbladet.se/debatt/article7834728.ab
"5,7 procent av svenskarna är främlingsfientliga. Borgerlighetens sensationella valseger fördunklas av den intensiva häxjakten på alla dessa rasister. Dessa onda människor som vi övriga ska skämmas över, demonstrera emot och radera från våra vänlistor på Facebook. Det är vi goda mot de onda. Vi som sannolikt inte bor i vandaliserade mångmiljonprogram, som inte har våra barn i skolor där svenska är exotiskt, vi som alltid vet bättre. Det är vi som nu utbrister att ni antingen är med oss, eller med rasisterna, vi som gillar olikhet men bara om man röstar ”rätt”."

Så aktuellt det känns. Som om hon precis hittat vart problemet är. Det är väldigt lätt att säga att invandringen inte är något problem, när man inte bor mitt i det.

Jag rekommenderar även den här bloggen: http://maritwager.wordpress.com

2010-09-24 @ 11:59:23

(0)

Snart går jag in i bubblan

Tenta på g igen. Fredag den 1 oktober. Så jag antar att jag kommer börja småplugga lite i helgen och på måndag går jag in i tentapluggsbubblan.

Just nu saknar jag mamma, och diverse andra mysisar nere i trollhättan och vänersborg. <3 Ni vet vilka ni är och vet ni inte det så är ni korkade :P

Dags att laga lite mat. om nom nom

2010-09-23 @ 19:55:00

(3)

Lite fler tankar om valet

Hur i HELVETE kan svenska folket vara så BLINDA att de inte förstår varför SD blev inröstade? Bara för att DU inte tycker att någonting är ett problem så betyder det inte att alla håller med dig.

Varför verkar de flesta SD-motståndare vara lätt iq-befriade? Har sett den här frågeställningen i olika konstellationer med och utan svar 546373283 gånger på facebook nu:

"Vad är det för människor som röstar på SD egentligen?"
-"tja, de som uppenbarligen tycker att invandringen är ett problem."
"Men hur kunde SD bli inröstat i riksdagen?"
-"eeh... ja, eftersom 6% av sveriges befolkning uppenbarligen håller med dem."
"Men vem är det egentligen som kan rösta på SD?"
-"ja, asså... som jag sagt två gånger nu så är det ju uppenbarligen de 6% av befolkningen som tycker att deras politik verkar vettig"
"Men varför kunde vi rösta in SD i riksdagen?"

goddag yxskaft. Jag ger upp.

Tänker från och med nu inte ta någon politisk diskussion överhuvudtaget. Eftersom man inte får tycka som man vill, utan måste tycka som alla andra i mysigoslandet sverige så tänker jag inte tycka alls !

Vad jag tycker eller inte tycker om SD är min egna åsikt och det har du inte något med att göra. Jag kan däremot vara ärlig och säga att jag röstade på sossarna. Men alla dessa idiotiska frågor om hur SD kunde bli inröstat gör mig faktiskt ganska benägen att ställa mig på deras sida, bara för att.

Jag orkar inte diskutera med dubbelmoraliska människor som ändå inte lyssnar på vad jag säger.

Och till alla på facebook som gått med i någon jäkla grupp som handlar om att "om du röstar på sd kan du ta bort mig som vän" eller liknande, så kan ni gärna få ta bort MIG som vän eftersom jag INTE låter politik avgöra vem som ska få vara vän med mig eller inte, och det är inte heller ett synsätt jag respekterar. Jag kan faktiskt se en människa som en helhet, en individ med både bra och dåliga sidor. Jag kanske inte gillar att vissa av mina vänner röstade blått, men det betyder ju inte att jag inte gillar mina vänner. Herregud. Skilj på sak och person!

2010-09-20 @ 13:21:25

(0)

Tankar om valet

Ja, vad ska man väl säga?

Mina första tankar var en lång radda av svordomar. Sedan maktlösheten, varför ens rösta när ens röst ändå inte betyder ett skit. Kombinerat med detta var förvirringen, hur kunde de blåa vinna när man överallt hörde röd-gröna supportrar som pratat och uppmanat till att rösta rätt(rött).

Nu har jag lugnat mig, sansat mig lite. Är inte längre lika sugen på att bygga en giljotin och starta en revolution.

SD kom in i riksdagen. Det tycker jag är intressant. Faktum är att invandringspolitiken i Sverige har en hel del hål och problem. Men inga partier förutom SD vill låtsas om detta. Det ska bli spännande att se om de andra partierna nu tvingas lyssna eller om de tänker motarbeta SD, trots att de faktiskt blivit demokratiskt inröstade. Om de andra partierna konsekvent vägrar att samarbeta med SD så trampar de också på deras väljare och det kommer nog inte bli så uppskattat. Antagligen kommer det bara att stärka SDs väljarkrets. Ge dem en martyrstämpel.

Precis på samma sätt som media gör. Man kan diskutera in absurdum om SD är rasister eller inte, men tack vare media har sverige inte fått chansen att sätta sig in i vad SD för fram utöver invandringsfrågan. Och det är dessutom media som gjort det väldigt svårt för alla andra partier att på något sätt titta kritiskt på hur vi i sverige sköter invandringsfrågan eftersom varje uns av kritik har blivit bemött med anklagelser om rasism och främlingsfientlighet.

Nej svenska folket har röstat och därför har sd kommit in i riksdagen. Det var ett demokratiskt val och det får respekteras. Dessvärre så får man även respektera det demokratiska val att låta alliansen vinna ytterligare ett val. Tydligen så var det så vi ville ha det i sverige och även om jag tycker att det verkar som att sossarna faktiskt skulle vinna så var det inte så. Jag känner mig sviken men jag måste respektera det. Jag känner på mig att många som hävdat att de stöttat de rödgröna har låtit plånboken styra i slutändan och ändå röstat blått.

Vi får hoppas att det inte blir katastrof. Jag kan inte sia om vad som kommer hända men vi får hoppas att det inte blir katastrof. Kanske blir det regeringsskifte om 4 år, kanske inte ? Kanske lyckas moderaterna trolla fram jobb, kanske inte ? Kanske lyckas de på något sätt styra upp det sjunkande skeppet Sverige, kanske inte ?
Vi får väl helt enkelt se tiden an.

2010-09-20 @ 01:11:38

(0)

En söndag

Är på något bättre humör idag. Fast känner mig lite bitter. Det är lustigt att de dagar som jag inte ska göra någonting så vaknar jag av mig själv, utvilad, tidigt. Men de dagar som jag ska göra något så måste jag ställa väckarklockan och även fast det är någonting som ska bli kul eller trevligt så orkar jag inte gå upp när klockan ringer. Jävligt knepigt.

Läste en intressant grej på aftonbladet förut. Jonas Gardell som menar att KD är homohatare. Han skriver i sin blogg eller krönika eller vad det nu är och pekar ut ett flertal otrevliga uttalanden gjorda av KD-politiker om homosexualitet. Jonas gardell skriver även i bloggen att

"Det avslöjar en skrämmande syn på människan.
Att alla människor INTE är lika mycket värda.
Att ETT specifikt sätt att leva, ett sätt att vara är det önskade och det som samhället bör uppmuntra till.".....men vänta lite nu....

Det är ju precis de argument som brukar kastas omkring när det gäller Sverigedemokraterna ?
Att det är sverigedemokraterna som vill ha det så. Att allt ska vara likadant. Aftonbladet själva har ju till och med en ny kampanj nu som heter "jag gillar olika". Där de vill ta ställning mot Sverigedemokraterna.

Jävligt lustigt det här. Att vi måste ta ställning mot och till alla pris tysta det partiet som vill begränsa invandring. Som vill att de invandrare som kommer hit ska följa svea rikes lag ? Men vi ska inte ha några problem med det partiet som vill begränsa homosexualitet ? Om jag inte är helt ute och cyklar så är det faktiskt helt VALFRITT om man vill flytta till eller från sverige. Det är helt VALFRITT om man vill följa lagen eller vara kriminell. Men sen när är det VALFRITT om man vill vara homosexuell eller inte ? Nej det är något som inte stämmer här.

Tydligen i det fantastiska, jämnställa och öppna landet sverige så ska alla (i den politiska korrekthetens namn) välkomna alla invandrare, även de som kommer hit och är extremister eller de som kommer hit för att ställa till med problem. För ja, trots att det är en liten del så finns de faktiskt. Hur mycket ni än vill förneka det. Men vi ska hata och förtrycka alla homosexuella. De som lever precis likadant som du och jag, de som har samma uppfostran, samma värderingar och det enda som skljer oss åt är val av sexpartner/livspartner. Något som omvärlden faktiskt inte ska säga något om ändå.

Men tydligen är det ju värre att Adam och Lars gifter sig än att Abdullah styr sin familj med hot och misshandel...

Ja, jag antar att Sverige har visat vart de står ? I sverige är alla lika mycket värda (förutom homosexuella och sveigedemokrater). I sverige accepterar vi alla olika kulturer. (förutom vår egen) I sverige är alla välkomna och får leva hur de vill. (Fast om Lars råkar bli kär i Adam ska hans rättigheter dras in)
I sverige är vi emot inskränkthet och främlingsfientlighet. Javisst, fast ett parti som sitter i riksdagen vill begränsa livet för 10% av sveriges befolkning och det tycker väljarna är ok ? Ett annat parti med lite särskiljande åsikter vill komma in i riksdagen, fast de svartmålas, och misstolkas och motarbetas och förtrycks.

Japp, val idag. Jag vet vad jag INTE kommer rösta på...

2010-09-19 @ 10:11:16

(0)

blaaarrghhh

Fy fan vilken värdelös dag det har varit. Tur att den snart är slut.

Imorrn ska jag rösta, och åka till Kristina, och sedan kolla valvaka.
Och vara på bättre humör...

2010-09-18 @ 20:42:05

(0)

En liten reflektion

Jag har en lustig effekt på folk. Som typ avvisande, bortstötande, "repelling".

Majoriteten av gångerna jag skriver till någon på facebookchatten så loggar personen ut inom några minuter. Utan att skriva tillbaka.
Om jag skriver i en tråd på familjeliv så brukar tråden dö, snabbt och effektivt.

Jag vet inte riktigt om jag gillar det här. :(

2010-09-17 @ 18:38:58

(0)

Jävla skithormoner !

Jag är ledsen, trött, arg, ensam, deprimerad, sur, grinig... Fast egentligen är det inget fel på mig. Det är med största sannolikhet bara hormoner. Jag kan inte ens säga varför jag är ledsen, arg eller sur. Men även fast jag vet att det bara är en släng av graviditet så känns det förbannat jobbigt att sitta här med alla negativa känslor och tycka synd om mig själv. Jag testade att tänka positivt men det funkade inte. Nej, jag åker till skolan om en stund, gör mitt seminarium och sedan åker jag hem och tar helg ! Inget pluggande på hela helgen. Bara mys.
Jag kan sätta igång med mina måsten igen på måndag.

2010-09-17 @ 11:01:30

(0)

Förfärliga morgon !

Jag sover inte alls bra längre. Jag vaknar flera gånger på natten. I natt vaknade jag och hade ont. Jag tror dock inte att det ska vara någon fara då det är sidan som gör ont och såvitt jag förstår så kan ligamenten runt livmodern göra ont när de sträcks och tänjs. Men usch ändå.

Idag ska vi ha seminarie i skolan. Jag är inte det minsta taggad. Alls. Jag vill inte. Men snart är det i alla fall helg och då får jag slappna av och inte tänka på plugg. Förhoppningsvis blir vädret ok så att man kanske kan ta en skogspromenad eller liknande. Det hade varit mysigt.

Nej, nu får jag väl gå och rota fram något som kan liknas vid frukost antar jag. Jag är inte egentligen hungrig. Inte alls faktiskt, men jag känner mig däremot arg, och det brukar vara ett bra tecken på att det är dags att äta.

2010-09-17 @ 08:57:08

(2)

Julmust

Åh vad jag saknar must. Julmust, påskmust... give me !

Jag börjar längta lite efter julen överlag faktiskt. Det är ju så mysigt i mörkret med tända adventsstjärnor och julgranen som glittrar.

Fast mest längtar jag efter julmust. Jag kommer överdosera.

För övrigt har jag en väldigt aktiv mage just nu :D Tummen upp för det :)


ps. jag vill ha juuuuuuulmuuuuuuuuuust !

2010-09-14 @ 20:24:06

(0)

En sådan där söndag...

...när man inte får något gjort.

Sofie var här och drack kaffe. Det var trevligt. Jag lagade hennes skor och vi satt och hade invecklade diskussioner om förlossningsförväntningar, vänskap, släktförhållanden och framtidsplaner...
När man sitter och pratar högt och förklarar vad man tycker och tänker om saker och ting så kommer man ibland till insikt, eller i alla fall så kan det väckas tankar hos en själv som så småningom leder till något. Ett nytt sätt att se på sig själv, eller ett annat sätt att tänka om sin omgivning.

Idag kom jag och tänka på att jag inte längre är samma person som jag var bara förra året. Och jag är absolut inte samma person som jag var för 5-6 år sedan. Jag kan kanske inte exakt specificera hur jag är idag jämfört med då, men jag är hårdare, vassare, elakare och samtidigt lugnare, mer avslappnad och mer självdistanserad. Jag vet mer hur jag vill leva mitt liv och vad jag vill ha. Jag vet vad och vilka jag inte vill blanda in och står på mig när någon ifrågasätter mina åsikter. Jag är fortfarande påverkad av vad andra tycker om mig, men jag inser också att jag har valet att välja mina vänner och att jag inte längre måste "ta det jag kan få".

Det finns människor som jag inte träffat på många år, vänner som man tappat eller valt bort kontakt med och ibland tänker jag på dem och vill träffa dem igen. Men problemet är att de redan har en färdig bild av vem jag är och det skulle nog bli problematiskt att börja umgås med dem igen eftersom de kommer utgå från den bilden de redan har. Likaväl som att jag skulle göra det mot dem. Men tänk vad mysigt det skulle vara om man kunde träffa den där barndomsvännen som man inte pratat med på flera år, ta en fika, prata om livet och "catch up".  Utan fördomar från hur man var tidigare. Det tycker jag skulle vara mycket trevligt.

Efter så många år som jag mådde dåligt, hade ångest, var förvirrad och kände mig så ensam har jag nu hittat hem. (Och hemmet är varken Örebro eller Trollhättan) Hemmet är att jag är lycklig. Jag tog mig igenom det mesta och slogs med demonerna. Jag har verkligen kämpat! Jag har precis som alla andra, bra och dåliga dagar/perioder. Men överlag så mår jag bra. Jag känner mig säker och trygg i mitt äktenskap och jag ser fram emot (med skräckblandad förtjusning) att vårt barn ska komma. De utmaningar som jag kommer möta i framtiden är sådant som kan hända alla och det kommer INTE vara påverkat av den psykiska ohälsa som jag levt med tidigare.

Ja, det är skönt att kunna sätta ord på sina tankar och komma till nya insikter, eller kanske bara att kunna formulera hur man känner just nu.

Nu är planen att jag borde sätta mig och plugga, men antagligen kommer jag baka bröd istället. Omnomnom.

2010-09-12 @ 17:15:57

(0)

Veckans ord:

Araknoidalvilli

De små utskotten som sticker ut från subaraknoidalrummet och återför cerebrospinalvätskan ut i blodet igen.

2010-09-08 @ 13:21:20

(0)

Keeping you updated.

Just nu:

Road wars på tv
Lite kär i mina vardagsrumslampor
Ogillar att min näsa rinner

2010-09-06 @ 00:53:06

(0)

Varken det ena eller det andra ?

Jag börjar känna mig lite trött på att sitta fast i en gravidlimbo. Jag kan inte dricka men kan och vill fortfarande umgås och vara social. Jag känner mig inte sugen på att gå på krogen, men har inget emot att ha några kompisar här som tar några öl och umgås. Men när man sitter som ensam nykter blir det ganska ensamt. David och Ek pratar gamla minnen och jag sitter här och försöker hänga med. Skulle kunna lägga mig, men har lovat att köra in dem till krogen. Jag tycker att det är kul att Ek är här och det är kul att David har någon att umgås med, men jag sitter i limbo.

Jag ser fram emot att bebis kommer ut så att mitt liv kan ändras och jag inte hamnar i dessa situationerna mer. När vi inte KAN ha folk över som dricker öl. Utan att umgänget då kommer ta en annan form. Då kanske jag inte behöver känna mig så ensam.

2010-09-04 @ 22:35:12

(0)

Dagens kommentar:

"sa du att vietnam var namnet på en svensk hamburgerkedja?"

HAHAHAHAHAHAHHAHA

2010-09-04 @ 20:32:50

(0)

För sex år sedan...

...förlovade vi oss. <3 Tiden rusar förbi!

Dessutom föddes Celise den dagen. Jag tror att det var menat att hon skulle vara hos oss. Så grattis till katten och efter skolan ska jag pussa massa på min man, som friade idag, för sex år sedan... :)

2010-09-03 @ 07:10:10

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.