(0)

Attentionwhoredisorder - ett nytt begrepp

I bokstavskombinationernas förtrollade land tänker jag nu mynta ett nytt begrepp; Attentionwhoredisorder (AWD)
Eftersom all lathet/själviskhet verkar kunna bortförklaras med en bokstavskombination så känns det som en självklarhet att även introducera AWD i samhället.

Attentionwhoredisorder är relativt enkelt att diagnostisera. Det kan enkelt förklaras av att en persons ego överstiger deras iq.

En person med AWD har en ständig känsla av att den inte får den uppskattning som den anser sig vara förtjänt av. Personen kan själv anse att den har ett närmast gudomligt värde men att omvärlden inte ser detta. Det leder ofta till att personen tillskriver sig själv egenskaper eller fenomen som inte är sanna.
T.ex. kan en person med AWD påstå sig vara deprimerad för att omgivningen ska rikta ytterligare uppmärksamhet mot denne och visa mer förståelse för personen och dess kamp att bli "frisk".

Nästan alltid är dessa fenomen av den negativa sorten. Detta för att det är enklare att få uppmärksamhet från andra om man varit med om något traumatiskt eller lider av ett känt problem. Dessa tillskrivna fenomen kan vara ätstörningar, mobbing, dyslexi, kanske till och med övergrepp. Detta kan givetvis skapa problem för personer som faktiskt lider av något sådant eftersom trovärdigheten eller allvaret i diagnosen kan försvinna.
Det förekommer även att en person med AWD överdriver sina egna förmågor till det bättre, men detta ses oftast bara vid riktigt svåra fall av AWD.

En person som lider av AWD tappar förmågan att förstå hur omvärlden upplever honom eller henne. Detta gör att personen inte är medveten om sin störning och att de öppet visar sitt handikapp. En person med AWD kan, av en omgivning som inte hört talas om denna störning, bemötas av hån eller skratt bakom ryggen men personen med AWD avfärdar oftast detta som avundsjuka eller rent påhitt. Ibland kan personen inte ens vara medveten om reaktionerna trots att de sker rakt framför dem.

Eftersom AWD är en störning som den drabbade inte är medveten om själv, är det ofta riskabelt att ta upp denna diagnos med personen. För att kunna tillfriskna måste personen bli uppmärksammad på problemet i fråga.

Då AWD är en ny diagnos är möjligheterna och graderna av tillfrisknande fortfarande under utredning men prognosen är god. En person med lindrig AWD borde enkelt kunna botas genom en omgång med "tas ner på jorden igen". Utbredningen av AWD är inte heller ännu helt känd, men tidiga studier visar att det är tämligen utbrett.

AWD är mer framträdande hos kvinnor än män, men inte könsspecifikt. En teori till detta är att män i mindre omfattning än kvinnor har behovet att bli överröst av komplimanger för att kunna bibehålla sin existens. Det finns dock ett behov av vidare forskning på området.

Visst känner du säkert någon som passar in på denna beskrivning? Finns det någon i din omgivning som kanske
har en offerkofta hårt virad omkring sig trots att denne inte verkar ha det särskillt tufft?
Nu vet du varför.

Attentionwhoredisorder. Use it in a sentence today!

2011-04-12 @ 15:14:28


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.